Az Emirátusok gyöngyszemei

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
önellátás
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
336221
Utolsó frissítés:
2024.09.20. (P)
6 nap/5 éj
619 900 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Az Emirátusok gyöngyszemei - Dubai - Abu Dhabi - Sharjah

Utazás időtartama: 6 nap / 5 éjszaka
Indulási időpontok: II.24., III.3., III.10., III.15., IV.28., IX.15., IX.22., X.20.
Utazás: az Emirates közvetlen menetrend szerinti járatával
Elhelyezés: 4*-os szállodában Dubai-ban ( Al Khoory Atrium Al Barsha vagy hasonló)
Ellátás: teljes ellátás program szerint
Minimum létszám: 15 fő

Program

1. nap: Elutazás Budapestről menetrend függvényében a délutáni órákban, megérkezés Dubai-ba este, transzfer a szálláshelyre.

2. nap: Dubai Reggeli után elkezdődik az egésznapos városnézés, melynek során megtapasztalhatják azt az ámulatba ejtő fejlődést, amin az egykori halászfalu keresztül ment, köszönhetően a hatvanas években felfedezett olajkincsnek. Elsőként az óvárosnak számító Bastakya negyedbe jutnak el, melynek középpontját a robusztus Al Fahidi erődrendszer uralja. Ezután átkelés vizitaxikkal a Dubai Creek-en, és máris a Deira negyedben bóklászhatnak a fűszer és az aranypiacokon. Fotózási lehetőség először a Jumeirah Nagymecsetnél, mely a modern iszlám építészet egyik kiemelkedő alkotása, majd a város egyik jelképévé vált Burj Al Arab szállodánál. Innét a mesterségesen kialakított Palm sziget irányába indulnak, átszállnak a Monorail gyorsvasútra, amelyről jól láthatják a Palm-sziget szállodáit és pazar villáit. Végállomása az Atlantis szállodánál van, ami szintén a város egyik ikonikus épülete és népszerű fotópontja. Ismét buszra szállva a szigetről visszatérve érintik a Marina negyedet, mielőtt elfogyasztanák az ebédet egy helyi étteremben. Délután néhány órát az Emirates Mall bejárásával tölthetnek, mely nem csupán az egyik legnagyobb bevásárlóközpont, de itt található a hires beltéri sípálya is, amely egyedülálló a maga nemében. A vacsorát ezen a napon egy tradicionális dhow hajón fogyasztják el gyönyörködve Dubai Creek esti fényeiben.

3. nap: Dubai Reggel látogatást tesznek egy sólyomközpontban, a nagy becsben tartott nemzeti szimbólumként is használt madarat az Emirátusokban vadászati és sportcélokra is tartják. Ezt követően jutnak el a világ legmagasabb épületéhez, a modern Dubai üzleti és kereskedelmi központjának szívében álló Burj Khalifa toronyhoz, amely 160 emeletes és 828 m magas. A torony 125. emeletére való feljutást nem szabad kihagyni, (ez felárért, előzetes foglalással lehetséges). A Burj Kalifa lábánál felfedezhetik a híres Dubai Mall-t, amely a vásárlók Mekkája. A világ legnagyobb bevásárlóközpontjában több mint 1200 üzlet van, a legnevesebb márkák mindegyike képviselteti magát. De nem csupán az üzletek jelentik vonzerejét, legalább ennyire izgalmas az itt található 32 ezer élőlényt bemutató Dubai Akvárium vagy az óriás korcsolyapálya is, hogy csak néhányat említsünk szabadidős attrakciói közül. Ebéd a Dubai Mall egyik éttermében. Délután szabad program, vacsora a szállodában.

4. nap: Abu-Dhabi Ennek a napnak a középpontjában Abu Dhabi felfedezése áll, amely egy önálló emirátus, emellett az Egyesült Arab Emirátusok fővárosa is, az elnevezés jelentése- a Gazella atyja. A második legnépesebb város, amely szintén kis halászfaluból lett gazdasági és kulturális központ, építészetében leginkább a modern elemek és az iszlám hagyományok ötvözésére törekszik. A látogatás a Sheikh Zayed mecset megtekintésével kezdődik, mely kihagyhatatlan látványosság a turisták számára. A világ nyolcadik mecsete, egyszerre 35-40.000 hívőt is képes befogadni. Hófehér márványfalait számtalan kupola díszíti, itt található a világ legnagyobb szőnyege és csillárja is. Abu Dhabi belvárosában megtekintik az Al Hosn erődöt, amely a város egyik legrégibb fennmaradt épülete a XVIII. századból és az elnöki palotát (Qasr Al Watan). Egy helyi múzeumban arról alkothatnak képet hogy zajlott az arab élet az olaj felfedezése előtt. A tengerparti Corniche promenád mentén buszozva modern épületek együttesében gyönyörködhetnek, majd büféebéd a város központjában. Ebéd után a Saadiyat szigeten épült Louvre Múzeum kiállításának megtekintése, melyet a YAS szigeten lévő Forma 1-es pálya és a mellette lévő Ferrari tematikus park érintése követ. Mielőtt visszatérnek a dubai-i szálláshelyre még egy helyi kézműves termékeket kínáló üzletbe is betérhetnek. Vacsora Dubai-ban a szállodában.

5. nap: Sharjah Félnapos kirándulás Sharjah-ba, melyet az `Öböl gyöngye”-ként is szoktak emlegetni, ennek az emírségnek mind a Perzsa- mind az Ománi-öbölben van tengerpartja. Városnézés az Emirátusok harmadik legnagyobb városában, ahol talán a legjobban sikerült megőrizni a régebbi épületeket, a hagyományos arab emlékeket. Elhaladnak a felújított Sharjah erőd mellett, amely a korábbi uralkodó családok rezidenciája volt és az Emirátusok egyik legnagyobb mecsetét, a Faisal Király Mecsetet is érinti az útvonal, majd a Sharjah Örökség Múzeumban számtalan olyan emléket láthatnak, melyek akkor készültek, amikor a lakosság kizárólag halászatból és gyöngyhalászatból élt. Ezután séta az Al Arsa Souk-ban, melynek egyik üzletében megismerhetik a tradicionális édesség, a halwa készítését és az un. Kék Souk-ba is betérhetnek, amely szebbnél szebb szőnyegek, kézműves termékek és ékszerek kincsestára. Ebéd egy helyi étteremben, ahol megkóstolhatják a beduinok híres ételét a Mandi-t amely egy egyedi helyi recept alapján elkészített hús- és halétel. Ebéd után dzsipekbe szállnak és kezdetét veszi egy sivatagi túra terepjárókkal, keresztül az aranyló homokdűnéken, melynek végén arab ízekkel teli barbecue vacsora vár utasainkra, miközben a naplementében gyönyörködhetnek, és élvezhetik az arab zenét, és a hastáncosok műsorát. Szállás Dubai-ban.

6. nap: Reggeli, transzfer a repülőtérre, hazautazás a délelőtti órákban. A díj a leírt programokhoz tartozó belépőket és a feladható poggyászt tartalmazza.

Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó 5,00 AED/fő/éj
 





 
Töltődik a foglalási lap
Egyesült Arab Emírségek utazás, nyaralás Dubai utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások