Körutazás Dél-Koreában

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
önellátás
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
408304
Utolsó frissítés:
2024.08.22. (Cs)
15 nap/14 éj
1 644 900 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




PROGRAM1.NAP:

Budapest-Szöul

Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban, éjszaka a repülőn.

2. NAP

Szöul

Érkezés a délelőtti órákban, transzfer a belvárosba, majd ismerkedés Dél-Korea fővárosával. Elsőként meglátogatjuk az 1405-ben épült Cshangdokkung Palotát, mely Szöul öt királyi palotája közül a legjobb állapotban maradt fenn, a hozzá tartozó „Titkos kertjével”. Ez volt a XV-XVI. században a Csoszon dinasztia második lakhelye, majd a később 250 éven keresztül a család székhelyeként szolgált. Utunkat a palota melletti UNESCO Világörökség Csongmjo konfuciánus szentélynél folytatjuk, mely a mai napig fontos spirituális hely az ősimádatra, és minden évben itt tartják a híres Csongmjo cserjeak rituálét is, amely a csoszon királyok halálának emlékére tartott zenés-táncos ceremónia. Végül elmegyünk a Gwangjang piacra, ahol a kézműves ruháktól a gyógyfüvekig bármit kaphatunk, de főleg streetfood választékáról híres. Szállás Szöulban.

3. NAP

Szöul

Másnap egész napos városnézéssel folytatjuk Szöul megismerését. Először a város legnagyobb és egyben legrégebbi palotáját, az 1395-ös Kjongbokkungot látogatjuk meg. A 3 évvel a Csoszon dinasztia alapítása után épített, 7700 szobás palota 200 éven át szolgált a királyság központjaként, amíg a japán hódítók el nem pusztították. 1867-ben újjáépült, majd a XX. század elejei japán megszállás alatt ismét lerombolták. Folyamatosan zajlik a rekonstrukciója, mára az eredeti épületek több, mint a fele eredeti állapotában látható. Ezután a tradicionális koreai házakból, „hanok” -okból álló Bukchon hanok faluban megismerkedünk a középkori koreai életmóddal, majd napunkat a Namszan-hegy Szöul tornyának tetején zárjuk, ahol 300 méter magasból egész Szöulra egyedüli kilátásunk nyílik. Szállás Szöulben.

4. NAP

Szöul

Reggeli után utazás Paju városába a Demilitarizált övezet, azaz a DMZ közelébe. Megtekintjük a határ által elválasztott családok emlékére állított Imjingak emlékparkot, a meglepetéstámadásra szánt „harmadik alagutat”, a „Szabadság hídját”, és a Dora obszervatóriumot, ahonnan kilátás nyílik az északi oldalra, így többek között a közeli „Propaganda falura” is. Délután visszatérés Szöulba, szabadidő, szállás a városban.

5. NAP

Szöul – Suwon – Jeonju

Reggeli után elhagyjuk Szöult, és délnek vesszük az irányt, Jeonju felé. Félúton megálló a szuvoni UNESCO Világörökség Hvaszong erődnél, melyet XVIII. századi hadiépítészet csúcsának is neveznek. Jeonjuba érkezésünk után felkeressük a város tradicionális kulturális centrumát, ahol egy főzőleckék keretében, a kedvelt helyi rizsételt, a „bibimbap” -ot készítjük el, amely vacsoránkként is szolgál. Szállás Jeonjuban.

6. NAP

Jeonju – Gwangju

Délelőtt Jeonju városát járjuk be, érintve a város Hanok faluját, a Gyeonggijeon szentélyt, és a Jeondong katedrálist, mely a Koreai katolicizmus egyik legfontosabb épülete. Délután utazás Gwangjuba, ahol szintén ellátogatunk a kulturális centrumba, hogy átélhessük a tradicionális koreai teaszertartás lépéseit, illetve felpróbálhassuk a tradicionális koreai viseletet, a „hanbok” -ot. Szállás Gwangjuban.

7. NAP

Gwangju – Damyang – Boseong – Gwangyang

Reggeli után az első úticélunk a Juknokwon bambuszerdő, mely 31 hektáros területén az akár 30 méteres bambuszok árnyékában tucatnyi épületet, pavilont vagy festői helyet találhatunk. Ez után Boseongba megyünk egy zöld tea ültetvény látogatásra, ahol a teájuk mellett akár zöld teás fagylaltot is kóstolhatunk a teaföldek bebarangolása után. Végül Naganeupseong fallal körülvett szalmaházas faluját tekintjük meg, mely lakói szívesen bemutatják számunkra életmódjukat, a papírkészítéstől a főzésen át, a zene mellett még temetési szertartásnak is tanúi lehetünk. Szállás a közeli Gwangyang városában.

8. NAP

Gwangyang – Busan

Reggeli után utazás Busanba, ahol délután meglátogatjuk a város melletti Haedong Yonggusa templomot, mely a szokásostól eltérően a tengerparti sziklákra épült. A templom pagodái és barlangjai után a közeli Haeundae strandot is megtekintjük, majd visszatérünk a hotelbe. Szállás Busanban.

9. NAP

Busan

Egész napos Busan városnézés. Ellátogatunk a falfestményekkel és mozaikokkal teli Gamcheon kulturális faluba, majd Dél-Korea saját „hírességek sétányára”, a BIFF térre is, mely számos kisebb mozinak is otthont ad. Délután pedig felfedezzük a Taejongdae parkot, amely kilátójából gyönyörű kilátás nyílik a tengerre és a környező szigetekre – tiszta időben még a japán Cusima szigetcsoport is látható. Szállás Busanban.

10. NAP

Busan – Gyeongju

Reggeli után utazás észak felé, Kjongdzsu (Gyeongju) városa felé, amely Dél-Korea ókori történelmét őrzi, a város volt a központja az első évezredben fennálló Silla királyságnak. Mielőtt elérnénk a várost elsőként a VIII. századi UNESCO Világörökség Pulguksza templomba látogatunk el, mely a Sulla aranykorában épült, és 6 nemzeti kincset is őriz. Felmegyünk a templomegyütteshez tartozó Szokkuram grottóhoz, azaz sziklabarlangba épített buddhista szentélyhez is, és annak hatalmas Buddha szobrához. Szállás Kjongdzsuban.

11. NAP

Gyeongju – Haeinsa – Andong

Délelőtt városnézés Gyeongju történelmi negyedében, láthatjuk a Silla királyi palotát, a Donggungot és az ahhoz tartozó Wolji tavat; a Tumuli parkban a királyi család halomsírjait tekinthetjük meg, illetve a VII. századi Cshomszongde csillagvizsgálót, mely a város egykori kivételes fejlettségéről tanúskodik. Kjongdzsut elhagyva úticélunk az UNESCO Világörökség Heinsza főtemplom, ahol a híres Tripitaka Koreanát is találjuk, mely egy 80,000 fatáblából álló buddhista szútra gyűjtemény a XIII. századból, a világ legrégebbi, épen fennálló ilyen emléke. A templom után tovább utazunk Andongba, ahol szállásunk lesz.

12. NAP

Andong – Odaesan – Sokcho

Andong városa mellett található az egyedülálló Hahoe falu, mely rendkívül színes és különleges fa maszkjairól híres, melyeket tradicionális drámák előadására használnak. Mielőtt tovább indulnánk megtekintjük a híres koreai szovon iskolák egyike. Úticélunk Sokcho városa és a Seoraksan nemzeti park. Útközben megnézzük az Odaesan nemzeti parkban található Woljeongsa templomot, ahol a Goryeo dinasztiából látunk emlékeket, mint a nyolcszögletű, 9 emeletes pagoda, illetve a kőből készült ülő Buddha szobor. Szállás Sokchoban.

13. NAP

Sokcho / Seoraksan

Délelőttünket az Odaesan nemzeti park területén töltjük. Itt meglátogatjuk a Silla kori Sinheungsa templomot, majd siklóval felutazunk a Seoraksan hegy Gwongeumseong erődjéhez, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a hegység többi csúcsára, és Sokcho tengerparti városára is. Délután a városban barangolunk, ellátogathatunk a helyi piacra, majd az „Abai falu” városrészre, mely eredetileg Észak-Koreai menekültek ideiglenes lakhelyeként szolgált. A napunkat egy tengerparti sétával zárjuk a Dongmyeong városrészben, ahol számos tengeri ételeket szolgáló éttermeket találhatunk. Szállás Sokchoban.

14. NAP

Sokcho – Szöul

Reggeli után visszautazás Szöulba, megszakítjuk utunkat a csodálatos virágos kertben, amelynek 5.000 féle virág, és tucatnyi, fergeteges színekben pompázó fafajta között sétálgathatunk. Kora délután érkezés Szöulba, délután végig szabadidő.

15. NAP

Szöul – Budapest

Kora reggeli kijelentkezés a szállásról, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre a LOT légitársaság közvetlen járatával. Érkezés a menetrend szerint a délutáni órákban.

Hasznos információk
  • Utazás: menetrend szerinti, közvetlen LOT járattal, Budapest–Szöul-Budapest útvonalon, a helyszínen autóbusszal
  • Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban, középkategóriájú szállodákban
  • Ellátás: reggeli, 1 nap vacsora
  • Minimum létszám: 20 fő
  • A díj a programokhoz szükséges belépőjegyek árát tartalmazza.
  • A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.
  • K-ETA, itthoni ügyintézéssel: 14.000 Ft/fő
    • Dél-Korea - beutazási feltételek: Dél-Koreába történő beutazás esetén az útlevélnek a belépéstől számított további 3 hónapig érvényesnek kell lennie. Az országba beutazó, 17 évnél idősebb külföldi állampolgárokról fénykép készül és ujjlenyomatmintát vesznek. Ennek elutasítása esetén megtagadhatják a belépést. Magyar állampolgárok 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak Dél-Koreában, azonban ettől függetlenül szükséges a K-ETA rendszerben történő, online regisztráció. Ezt minimum 72 órával a Dél-Koreába tartó repülőgépre való beszállást megelőzően el kell végezni. Díja ügyintézéssel együtt: 14.000 Ft/fő
MENETREND Honnan - hová Indulás Érkezés
Budapest(BUD) - Szöul(ICN) 15:55 10:55
Szöul(ICN) - Budapest(BUD) 08:50 13:45

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják





 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|