Dél-afrikai Köztársaság körutazás

A Dél-afrikai Köztársasági körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Dél-afrikai Köztársasági körutazás, a Dél-afrikai Köztársasági körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 16 utazás közül választhat.

Dél-afrikai Köztársasági körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Dél-Afrika az utóbbi években a kellemes éghajlat, a barátságos emberek, a megfizethetõ árak és a látnivalók sokasága miatt érdeklődés középpontjába került.

Dél-afrikai Köztársaság utazás TOP 10

Dél-afrikai Köztársaság úti célok

Az összes Dél-afrikai Köztársaság körutazás »

Dél-afrikai Köztársaság

Az összes Dél-afrikai Köztársaság körutazás »

Dél-afrikai Köztársaság ismertető

Belépõdíjak
- Fokváros Két Óceán Akvárium Rand 50,-
- Robben-sziget Rand 100,-
- Hajózás a fókák szigetére Rand 40,-
- Port Elizabeth: Óceanárium Rand 25,-
- Addo Elefánt Nemzeti Park: vadles dzsippel Rand 140,-
- Pilanesberg Nemzeti Park: vadles dzsippel Rand 160,-

Környezet, éghajlat
Az ország Namíbiával, Botswanával, Zimbabwe-vel, Mozambikkal, Szvázifölddel és Lesothoval határos. A területét három nagy részre lehet osztani, egy nagy kiterjedésû fennsíkra az ország belsejében (highveld), a Kalahári medencére és a keskeny tengerparti sávra (lowveld). Az ország éghajlata száraz és meleg, amit az óceán közelsége és a magaslatok tesznek egy kicsit változatosabbá. A keleti országrész és Fokváros környéke a legcsapadékosabb, a Namíbiával határos sivatagos területek pedig a legszárazabbak. A déli partvidéken kellemes, szinte mérsékelt övi, a keleti parton viszont trópusi éghajlat uralkodik.

Malária elleni tabletták
Egyedül a Krüger Nemzeti Park, Swaziland és a Blyde River Canyon környeke malária veszélyes terület.  A malária elleni tabletták recept nélkül kaphatók a gyógyszertárakban.

Fizetõeszköz
A hivatalos dél-afrikai fizetõeszköz a Rand, váltópénze a cent.
(Rövidítései: R, c). 1 Rand kb.= HUF 40. 
Jelen pillanatban még a régi és az új fémpénzek is forgalomban vannak.
Hitelkártyák: minden nagyobb hitelkártya elfogadott, különösen Visa és Mastercard.  A Maestro kártyák nem mindenhol használhatóak!

Ételek és ivóvíz
A csapvíz az egész országban biztonságos, akárcsak az ételek, beleértve az éttermekben szolgált zöldségeket és gyümolcsöket is.

Idõeltolódás
A magyarországi nyári idõszámítás idején Magyarország és Dél-Afrika ugyanabba az idõzónába esik, a téli idõszámítás idején Dél-Afrikában egy órával késõbb van.

Dél-afrikai Köztársaság körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Dél-afrikai Köztársaság üdülőhelyek

Dél-afrikai Köztársaság utazási magazin

Egyre több honfitársunk indul neki távoli, egzotikus úti céloknak, főszezonon kívül is!

Megmutatjuk melyek az új utazási trendek 2023-ban. Az egzotikus úti célok sosem látott népszerűségnek örvendenek. Míg a koronavírus-járványt megelőzően jellemzően csak téli időpontokban vágytunk távoli, meleg helyekre, addig újabban már szinte minden hónapban egyformán népszerűek az alábbi nyaralóhelyek. Talán ennek – többek között – az is az oka, hogy az éghajlatváltozás miatt, teljesen kiszámíthatatlanná vált, hogy mikor tökéletes az időjárás egy tengerparti nyaraláshoz. Ha meg az eső-nap arányát úgysem tudjuk befolyásolni, akkor élvezzük ki azt, ami van. Carpe Diem! Nyaraljunk amikor ráérünk, pl. tavaszi szünet az új nyári szünet!   Emellett egyre többen kezdenek ráébredni arra, hogy elő- vagy utószezonban nemcsak a turistaáradatot kerülhetjük el, hanem a kiemelkedően, néhol irreálisan magas főszezoni árakat is. Azt már mindannyian megtanultuk, hogy az ünnepi időszakok részvételi díjai hihetetlen magasságokba emelkednek, de azt talán még kevesen tudják, hogy [...]
Teljes cikk

Afrika sötét élményeiről II.

Az elmúlt évben az egzotikus országokba készülő utazók közel harmada afrikai úti célpontot választott magának. Ez nem meglepő, hiszen a sötét földrész mindenkinek az igényeit kielégíti: akik olcsón szeretnének pihenni vagy egy szafarira vágynak, azok általában Kenyába utaznak, ha valakinek a nyugalom, a türkizkék tenger és a korallzátonyok jelentik a legtöbbet, az Mauritius vagy Zanzibár szigetét választja, aki pedig a luxust szeretné élvezni, az a Seychelle-szigeteket látogatja meg. Afrika valóban egy más világ, amely elbűvöl egzotikus miliőjével, de amely egyben az egészségünkre komoly veszélyeket rejthet.Álomszigetek valóságos fertőzésekkelKenya és Tanzánia partjaitól nem messze három csodálatos sziget várja a fehér homok szerelmeseit. A fűszerszigetnek is nevezett Zanzibáron ne hagyjuk ki a főváros piacait, mivel itt szinte minden egzotikus fűszert és fűszerkeveréket beszerezhetünk. Az ország gasztronómiája nemcsak a fűszerek miatt híres, hanem amiatt is, hogy három földrész, [...]
Teljes cikk

Afrika sötét élményeiről I.

Az elmúlt évben az egzotikus országokba készülő utazók közel harmada afrikai úti célpontot választott magának. Ez nem meglepő, hiszen a sötét földrész mindenkinek az igényeit kielégíti: akik olcsón szeretnének pihenni vagy egy szafarira vágynak, azok általában Kenyába utaznak, ha valakinek a nyugalom, a türkizkék tenger és a korallzátonyok jelentik a legtöbbet, az Mauritius vagy Zanzibár szigetét választja, aki pedig a luxust szeretné élvezni, az a Seychelle-szigeteket látogatja meg. Afrika valóban egy más világ, amely elbűvöl egzotikus miliőjével, de amely egyben az egészségünkre komoly veszélyeket rejthet.A szafarik kockázatosak?A legtöbb utazó azért választja Kenyát vagy Tanzániát téli úti céljául, mert szeretne résztvenni egy valódi szafarin. A vadregényes kirándulásokon valódi felfedezőnek érezheti magát mindenki, hiszen dzsippeken szállítják a vendégeket, miközben körülöttük szabadon kószálnak az eddig csak állatkertből ismert egzotikus vadállatok: a zebrák, majmok, vízilovak, [...]
Teljes cikk

All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere!

Európaszerte évtizedek óta kínálják az utazási irodák és a szállodásk utazási csomagjaikat all inclusive ellátással, Magyarországon csak az utóbbi időszakban vált széleskörben hozzáférhető ez a szolgáltatás.Az all inclusive ellátási forma azt jelenti, hogy a szálás árába beletartozik a napi legalább hásomszori étkezés - sok helyen ez egész nap folyamatos terített asztalt jelent - valamint a helyi alkoholos és üdítő italokat korlátozás nélkül. Jellemzően a magassabb kategóriájú - négy és ötcsillagos - szállodák üdülőprogramjai rendelhetőek meg all inclusive ellátással.Az all inclusive ellátás alapvetően az üdülőprogramok része, ahol az utas ideje túlnyomó részét  a szálloda közelében tölti. Mint ilyenek az all inclusive ellátás egyben jelenti azt is, hogy magyabb díj fejében, magasabb szintű szolgáltatást nyújt a szálláshely igényesebb, vagy akár speciális igényekkel érkező vendégeik számára.Vannak azonban olyan estek is, amikor az all inclusive ellátás [...]
Teljes cikk

Egzotikus nászutak

Száz évvel ezelõtt, aki megengedhette magának a nászutat, az csakis Velencébe utazott. A szerelmesek városába, amely az akkori közlekedési lehetõségekhez mérten is elérhetõ volt. A ma szerelmesei számára a távolság már nem akadály. Hajóval, repülõvel vagy szárazföldön minden közelebb került. Tehát miénk a Világ, legfeljebb zsebünk szab határt. Sri LankaSri Lanka nem véletlenül került elõtérbe az utóbbi idõben, mint egzotikus úti cél. A buddhista és hindu kultúra sok különleges élményt kínál. Az európai szempár számára nemcsak a trópusi táj, de a teaültetvények és a teraszos rizsföldek is újdonság számba mennek.Costa RicaA szép országnév \"gazdag part\"-ot jelent. Ha nem is aranyban, vagy gyémántban, de elragadó természeti szépségekben feltétlenül az. Costa Ricát Közép Amerika Svájcaként is emlegetik, utalva rá, hogy viszonylag jómódú országról van szó. Domborzata, éghajlata rendkívül változatos, ahol éppúgy megtalálhatók a buja trópusi [...]
Teljes cikk

A világ egyik legszebb fekvésű városa: Fokváros

Fokváros az afrikai kontinens déli csücskén a világ legkülönlegesebb és legsokrétűbb turista-paradicsoma. Az utazó egy éjszaka alatt megérkezik télből a nyárba, ahol napfény, 25-30 °C fokos hőmérséklet, óceánillatú szellő, fehér homokkal borított és sziklás partszakasz, pihenés, feltöltődés várja decembertől márciusig tartó időszakban. A terület egyedülálló jellegzetessége a fekete törzsi xhosa és maláj tradíciók keveredése a fehér telepesek kultúrájával.Fokváros belvárosában, a magas felhőkarcolók tövében érdekes történelmi épületek bújnak meg, melyek a holland gyarmatosításnak állítanak emléket. Bár Cape Town 1806-ban végleg brit kézre került, a népesség nagyrészt holland származású volt. A holland uralkodó építészeti irányzatból kifejlődött úgynevezett „Cape Dutch” stílus elég erős volt ahhoz, hogy a klasszikus angol (Gregorian, Regency) építészetet helyettesítse. A Tábla-hegy a város legjobb kilátó pontja, de mielőtt nekivágnánk az útnak, érdemes érdeklődni a [...]
Teljes cikk
Dél-afrikai Köztársaság körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Dél-afrikai Köztársaság körutazás »
 

Dél-afrikai Köztársaság körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Dél-afrikai Köztársaság körutazás »

Dél-afrikai Köztársaság leírás

A szivárványország
Dél-Afrika az utóbbi években az egyik legjelentõsebb fogadó országa lett a nemzetközi turizmusnak. Ehhez hozzájárultak a jó szállodák, a kiváló infrastruktúra, a kellemes éghajlat, a barátságos emberek, a megfizethetõ árak és a látnivalók sokasága: a csodálatos tájak, a nemzeti parkok hihetetlenül gazdag állatvilága, a különleges vegetáció, az õslakosság egzotikus kultúrája, a történelmi emlékek bõsége és a gyönyörû városok szebbnél szebb épületei. E sokféleség és az itt élõ emberek legkülönfélébb bõrszíne és származása miatt szokták Dél-Afrikát szivárványországnak nevezni.

Belépõdíjak
- Fokváros Két Óceán Akvárium Rand 50,-
- Robben-sziget Rand 100,-
- Hajózás a fókák szigetére Rand 40,-
- Port Elizabeth: Óceanárium Rand 25,-
- Addo Elefánt Nemzeti Park: vadles dzsippel Rand 140,-
- Pilanesberg Nemzeti Park: vadles dzsippel Rand 160,-

Látnivalók
Fokváros a harmadik világ és a fejlett világ keveréke. A város Dél-Afrika legrégibb települése, leginkább csodálatos strandjairól, tengerpartjáról és a hegyeirõlhíres. A legnevezetesebb látnivalók a belvárosban találhatók. A Jóreménység kastély az ország legrégebbi, európaiak által épített épülete. A Dél-Afrika Múzeum dinoszaurusz-leleteirõl és a busmanokat bemutató kiállításáról híres. A Victoria and Alfred Waterfront hangulatos bárjaival, éttermeivel és vadonatúj tengeri akváriumával várja a látogatókat. A Table Mountainra közlekedõ drótkötélpályás felvonó megéri a kicsit drágább viteldíjat, ugyanis a hegytetõrõl szép idõben meseszép kilátás tárul elénk. A hegyen található Kirtenbosch botanikus kert a világ legszebb kertje.

Durban az ország legismertebb tengerparti üdülõhelye, amely nem csak gyönyörû tengerpartjáról, hanem kulturális eseményeirõl, múzeumairól, templomairól és mecseteirõl is híres. A Garden Route a déli tengerparton fut végig csodálatos erdõk, vadvirágos rétek és gyönyörû strandok mentén.

Johanessburg az ország leggazdagabb városa, melynek lakói közül sokan azonban kénytelenek bádogviskókban élni. A város meglehetõsen szegényes, de a dél-afrikai életet itt lehet igazából megismerni.
A Krueger Nemzeti Park a világ egyik legrégebbi és legismertebb parkja. A nagy ötöket, oroszlánokat, leopárdokat, elefántokat, bölényeket és orrszarvúakat mind megtekinthetjük, ha jókor érkezünk.

Dél-afrikai Köztársaság körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Budapesti Nagykövetség
H-1026 Budapest 
Gárdonyi Géza út 17.
Tel: (36-1) 392 0999 
Fax: (36-1) 200 7277

Nagykövetség Pretoriában
959 Arcadia Street Heatfield  Pretoria, 
Postacím: P.O.Box 27077 Sunnyside 0132, 
Pretoria R.S.A. 
Tel: 27-12-430-3020
Fax:27-12-430-3029  Dél-afrikai Köztársaság körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Dél-afrikai Köztársaság adatlap

Idõzeltolódás: +1 magyar idõhöz képest
Terület: 1 219 912 km2
Népesség: 43,4 millió fõ
Népcsoportok: fekete (75.2%), fehér (13.6%), ázsiai
Országhívószám: 27
Hungary Direct: 0 800 990036
Elektromosság: 220 V, 230 V vagy 250 V, 50 Hz
Államforma: köztársaság
Hivatalos nyelv: afrikaans, angol és 9 bantu nyelv
Vallások: keresztény (68%), muszlim (2%), törzsi vallások (28,5%), hindu (1,5%)
Hivatalos pénz: 1 rand = 100 cent Dél-afrikai Köztársaság körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.




(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|