Durban

A Durbani Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Durbani , a Durbani legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 16 utazás közül választhat.

Durbani foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Durban a homokos tengerpartok hazája és a szafarik ideális kiindulópontja.

Durban utazás TOP 10

Durban úti célok

Az összes Durban »

Durban

Az összes Durban »

Durban ismertetőDurban üdülőhelyek

 

Durban foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Durban »

Durban leírás

Durban homokos tengerpartja mellé még éjjel-nappal díjtalanul használható úszómedencéket is építettek. Ezek bárki számára elérhetõk, nem a hotelekhez tartoznak. Mivel pénz volt bõven, delfináriumot is létesítettek, a gyerekeknek liliputi várost teremtettek. Durbanból aztán el lehet indulni a szafarikra. A nemzeti parkok vadban igen gazdagok, szinte garantált, hogy nem fogunk csalódni. Durban határától busszal is könnyedén elérhetõ Shakaland. Ez egy mesterséges település, ahol az õslakos zulu törzs mindennapjait mutatják be. Nem mindennapi látvány a mûfalu, félmeztelen bennszülött lányokkal, napszemüveges harcosokkal. Shaka egyébként híres zulu király volt, aki forradalmasította a haditechnikájukat. Korábban ugyanis a zuluk mindig szembõl támadtak a telepesekre, de Shaka kitalálta, hogy lehet oldalról is.  Ezen kívül feltalálta a hosszú nyelû kést. Korábban ugyanis a zuluk öt dárdát vittek magukkal a harcra, ezeket eldobálták, majd hazaszaladtak. A hosszú nyelû késsel már közelharcba is lehetett bocsátkozni. Shaka rettegett uralkodó volt, anyja halála után például betiltotta a nevetést. Aki mégis örült, megölték. Shaka keménysége sem gátolta meg azonban a zuluk bukását, bár arattak sikereket, végül legyõzték õket a betelepülõk. Az õslakók manapság már terepjáróval közlekednek és mobiltelefont használnak, de azért még felkeresik a sangomát, a törzsi varázslót. Az õslakók hagyományain és a fantasztikus állatvilágon kívül van még egy dolog, amit nem szabad kihagyni, ha Dél-Afrika keleti részére látogatnak. Ez pedig a Drakensberg-hegység. Számomra az egyik legcsodálatosabb élmény volt, amikor a sûrû, zöld fûvel benõtt édeni völgyek között barangoltunk, és felkerestünk néhány kristálytiszta vizû hegyi patakot.

Kiss Róbert Richard írása Durban foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Budapesti Nagykövetség
H-1026 Budapest 
Gárdonyi Géza út 17.
Tel: (36-1) 392 0999 
Fax: (36-1) 200 7277

Nagykövetség Pretoriában
959 Arcadia Street Heatfield  Pretoria, 
Postacím: P.O.Box 27077 Sunnyside 0132, 
Pretoria R.S.A. 
Tel: 27-12-430-3020
Fax:27-12-430-3029  Durban foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Durban adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|