Britt Virgin-szigetek

A Britt Virgin-szigeteki Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Britt Virgin-szigeteki , a Britt Virgin-szigeteki legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 0 utazás közül választhat.

Britt Virgin-szigeteki foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Itt megvalósítható a 21. századi Robinson Crouse - kaland: a pálmafáknál általában nem magasabb luxusszállók kényelmes szállás lehetőséget, nagyszerű ételeket és igényes programokat kínálnak.

Britt Virgin-szigetek

Britt Virgin-szigetek utazás TOP 10

Britt Virgin-szigetek úti célok

Az összes Britt Virgin-szigetek »

Britt Virgin-szigetek

Az összes Britt Virgin-szigetek »

Britt Virgin-szigetek ismertető



Britt Virgin-szigetek üdülőhelyek

 

Britt Virgin-szigetek foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Britt Virgin-szigetek »

Britt Virgin-szigetek leírás

Virgin-szigetek

A Virgin-szigetek a karibi térség északkeleti szélén, mintegy 2600 négyzetkilométer területen, a létező legkékebb tengerben szétszórva ejtik ámulatba az utazókat. Legalább 100 falatnyi vulkáni szigetről, cayről, zátonyról és szikláról van szó, melyen közigazgatásilag nyugaton a fejlettebb Amerikai Virgin - szigetek és a csendesebb, könnyed, ám mégis fenséges Brit Virgin - szigetek osztozik.

Jelentősebb szigetei: Tortola, Virgin Gorda, Anegada, Jost Van Dyke, Great Camanoe, Guana Island, Peter Island, Salt Island, Beef Island, Cooper Island, Ginger Island, Norman Island és több kisebb szigetecske szétszórtan a Sir Francis Drake átjáróban. Néhány sziget magántulajdonban van, például a Necker Island tulajdonosa Sir Richard Branson. Az Egyesült Nemzetek Szervezete Gyarmatosításellenes Bizottsága úgy listázza, mint nem független területet.

A szigeteket Kolumbusz Kristóf fedezte fel második útján, 1493-ban és a szigeteknek \"Tizenegyezer szűz szigetei\" nevet adta. Először hollandok telepedtek le rajta 1648-ban, ezután nem sokkal, 1672-ben Anglia annektálta a területet, az első településeket csak 1680 körül létesítették. A nevük egyszerűen csak Virgin-szigetek volt egészen az első világháború végéig, amikor Nagy-Britannia megvásárolta Dániától a közeli Dán Nyugat-Indiát, és átkeresztelte őket Brit Virgin-szigetekre. 1958-ban csatlakozott a Nyugat-Indiai Föderációhoz, majd annak felbomlása után önálló gyarmat lett, 1967-ben önálló önkormányzatot kapott.

A Brit Virgin-szigetek durván 50 sziget gyűjtőneve, ezek közül 16 lakott. Az Amerikai Virgin-szigetektől északkeletre találhatók. Északról az Atlanti-óceán, délről a Karib-tenger öleli körbe.
A legnagyobb szigetek Tortola, Virgin Gorda, Anegada és Jost Van Dyke.
Fővárosa Road Town, Tortola szigetén. A szigeteket a korallmészkőből álló Anegada kivételével vulkanikus kőzetek építik fel. Klímája szubtrópusi, nedves, a passzátszelek hűtik. Júliustól októberig gyakoriak a hurrikánok.
Legmagasabb pontja a Mount Sage (521 m).

Itt megvalósítható a 20. századi Robinson Crouse - kaland: a pálmafáknál általában nem magasabb luxusszállók kényelmes szállás lehetőséget, nagyszerű ételeket és igényes programokat kínálnak. Annak ellenére, hogy közel vannak az Amerikai Virgin - szigetek amerikanizált nyüzsgéséhez, az itteni élet összehasonlíthatatlanul kényelmesebb tempóban zajlik.

A szigetek gazdasága az egyik legjobban prosperáló a térségben, az egy főre jutó nemzeti össztermék (GDP) 15 000 dollár. Fő bevételi forrása a turizmus (kb. 45%), elsősorban amerikai turisták körében népszerű, évente mintegy 350 000-en keresik fel (1997-es adat). A legkedveltebb turistacélpontok a fehér homokos partok, sokan hódolnak a szabadtüdős búvárkodásnak és ez a világ egyik legnépszerűbb vitorlázó területe is.

A lakosság többségét az afrikai származású feketék teszik ki, arányuk 83%. A maradék 17% nagyon változatos összetételű népességet takar. Ebben vannak az európai fehér (brit) gyarmatosítók utódai, ázsiai betelepülők, zömmel indiaiak. A sziget azon kevés karib szigethez tartozik, ahol még fennmaradtak a szigetcsoport nevét adó karib indiánok leszármazottai is.

Tortola hossza 17 szélessége 5 km. Nevét arról a turtle dove-ról (gerleféle) kapta, amelyből a lakosság számánál jóval több van a szigeten.
15.000 lakójának jó része a fővárosban Road Townban él, mely egyben a sziget legnagyobb kirándulóhajó-kikötője is. 

Virgin Gorda a Tortolától mindössze 8 km-re keletre elterülő „kövér szűz” a legexkluzívabb szeglete ennek a térségnek. Az ideérkező komp Spanish Townban köt ki, nem messze a sziget legszebb partszakaszától. 

Első számú turistalátványosság a The Baths, ez a hatalmas gránittömbökből, barlangokból és grottákból létrejött, egészen a tengerig lefutó természeti képződmény, mely hosszú évek óta komoly fejtörést okoz a geológusoknak, mivel az anyagában és jellegében hasonló legközelebbi jelenség több ezer mérfölddel távolabb, a csendes-óceáni Caroline-szigeteken található. A The Baths talán a sziget egyetlen zsúfolt pontja.

Britt Virgin-szigetek foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség



Britt Virgin-szigetek adatlap





(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|