Brazília

A Brazíliai Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Brazíliai , a Brazíliai legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 109 utazás közül választhat.

Brazíliai foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Brazília hosszú éveken át a trópusi paradicsomot szimbolizálta az európai emberek számára. Nem is véletlenül: fekvése, éghajlata, természeti szépségei indokolják mindezt.

Brazília utazás TOP 10

Brazília úti célok

Az összes Brazília »

Brazília

Az összes Brazília »

Brazília ismertető

Brazíliában igen magas a repülőtéri illeték. Kiutazáskor fejenként (gyermekek esetében is) 36 USA dollárnak megfelelő illetéket kell fizetni. E nélkül az utast nem engedik felszállni a repülőgépre. Az országon belüli utazás esetén repülőtértől függően szintén illetéket kell fizetni 3-5 USD értékben felszállásonként.

Bár az utazók többsége Rio de Janeiróba, vagy São Paulóba utazik, fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet arra, hogy Budapesten a csomagokat csak az első nemzetközi repülőtérig lehet feladni, mivel a vámvizsgálat csak e repülőtereken lehetséges. (Ha például valaki Rión keresztül Brazíliavárosba utazik, akkor a riói repülőtéren ki kell venni a csomagot, utána következik a vámvizsgálat, majd át kell menni az indulási oldalra, ahonnan a belföldi járatok indulnak, s ismét fel kell adni a csomagot.)

Hazautazáskor azonban bármely brazil repülőtérről Budapestig fel lehet adni a csomagot, ha a turista azonos légitársasággal, vagy egymással szövetséget alkotó társaságokkal repül. Amennyiben nem azonos, vagy egymással szerződéses kapcsolatban álló légitársasággal utazunk, akkor csak az utolsó brazil nemzetközi repülőtérig veszik fel a csomagot, s az utazóknak maguknak kell gondoskodniuk a csomag további feladásáról. Erre az átszállásra szánt idő tervezésénél különös figyelmet kell fordítani.

Brazíliában a közbiztonság a magyarországi helyzethez viszonyítva körültekintőbb magatartást követel meg a turistáktól. A turisták által leglátogatottabb helyeken (szállodák, nevezetességek környéke, diszkók stb.) gyakoriak a külföldiek sérelmére elkövetett lopások, de számos esetben előfordulnak fegyveres rablások is. Néha olyan fiatalkorúak az elkövetők, akikről fel sem tételeznénk hasonló cselekmények elkövetését. Amennyiben a fegyveres rablók bejelentik rablási szándékukat, ne próbáljunk meg ellenállni, mert a szomorú tapasztalatok azt mutatják, hogy habozás nélkül használni fogják fegyverüket.

Alapvető tanácsként javasoljuk, hogy útlevéllel, repülőjeggyel, nagyobb összegű készpénzzel ne induljanak el sétálni egyetlen brazil városban sem. Ugyancsak kerüljék az ékszerek, vagy a drága (vagy drágának látszó) órák viselését. Inkább utazási csekkel, vagy hitelkártyával utazzanak, mivel azok pótolhatók, illetve használatuk letiltható. Hitelkártyás készpénz felvételnél törekedjenek arra, hogy az zárt térben (bankban, bevásárlóközpontban stb.) történjen, mert gyakoriak az olyan típusú bűncselekmények is, amikor a rablók arra kényszerítik áldozataikat, hogy hitelkártyájukkal nagy összegű készpénzt vegyenek fel.

Különösen a magyar turisták által is látogatott helyeken (Rio de Janeiro, Foz do Iguaçú, São Paulo, Salvador) bármikor, és a városok bármely részén számítani lehet kisebb-nagyobb bűncselekményekre. Ez lehet szállodai lopás, utcai zsebtolvajlás, fegyveres rablás, őrizetlenül hagyott értékek eltulajdonítása a strandokon, stb. Mindenkit nyomatékosan óva intünk az ún. favella látogatási programoktól – még ha azt utazási irodák szervezik is – nemhogy valaki “saját szakállára” próbálja meg a nagyvárosok szegénynegyedeinek felfedezését. A külföldiek a helyiektől eltérő öltözködési módjukkal, bőrszínükkel és viselkedési szokásaikkal szinte vonzzák a bűnözőket, de vétlenül is komoly tűzharcokba keveredhet a gyanútlan turista, főleg Rio de Janeiro és São Paulo egyes városrészeiben, amelyek fő búvóhelyei a kábítószer kereskedelemmel foglalkozó maffiáknak. Javasoljuk, hogy egyéni városnéző séták előtt rendkívüli gondossággal tájékozódjanak a szálloda portáján, vagy ismerőseiknél a lehetőségekről.

Lehetőleg ne tömegközlekedési eszközzel utazzanak. A taxik lényegesen biztonságosabbak. Utazás közben belülről zárják be az ajtót.

Amennyiben gépkocsit bérelünk, érdemes tudni, hogy a brazil törvények szerint a megengedett alkoholszint 0,5 ezrelék (kb. két doboz sör). Felhívjuk a figyelmet a rendkívül óvatos vezetésre és a sebességkorlátozás betartására (110 km/h országúton, 60 km/h városban), mivel Brazíliában nagyon gyakoriak a súlyos közlekedési balesetek, amelyeket teherautók okoznak. Ugyancsak érdemes figyelmet fordítani arra, hogy nagyobb távolságra történő utazás esetén lehetőleg nappal közlekedjünk (utak állapota, közbiztonság miatt).

Röviden összefoglalva: ne vigyünk terjedelmes táskát az utcán gyalogolva, ne hordozzuk magunkkal az összes hitelkártyánkat és csekkfüzetünket, a személyi iratok hiteles másolatával mozogjunk az országban, mindig legyen nálunk 25-30 USD-nak megfelelő készpénz, amit rablás esetén átadhatunk, ne járjunk drága órával, vagy ékszerekkel az utcán, lehetőleg ne használjuk a mobil telefonunkat az utcán járva, az esti órákban autót vezetve lehetőleg ne álljunk meg a piros lámpánál a kevésbé forgalmas kereszteződéseknél, mindig zárjuk be az autót belülről és tartsuk csukva az ablakokat nappal is.

A brazil törvények rendkívül szigorúan büntetik a kábítószer csempészésnek még a kísérletét is. A kábítószerrel összefüggő legcsekélyebb bűncselekményeket is többévi szabadságvesztés büntetéssel sújtják, amelyet rendkívül nehéz börtönviszonyok közepette kell letölteni.

Javasoljuk a pénzt a hivatalos pénzváltóknál, bankokban, vagy utazási irodánál beváltani. Az országban legelterjedtebb külföldi fizetőeszköz az amerikai dollár, így lehetőleg ezzel utazzunk. Árfolyam: 1 USD = 1,75reál (2007. november).

Magyarország és Brazília között nincs olyan megállapodás, amely ingyenes orvosi ellátást biztosítana a magyar utazóknak. Ezért okvetlenül ajánljuk mindenkinek, hogy egészség- és balesetbiztosítás nélkül ne induljanak útnak. A közkórházakban rendkívül rossz az ellátás, a magánkórházak pedig különféle összegű kauciók letétbe helyezéséhez (egyszerűbb esetben 2.500USD, műtét szükségessége esetén minimum 5.000 USD, intenzív osztály esetén minimum 10.000 USD ), és készpénzfizetéshez kötik a beteg felvételét. Ugyancsak rendkívül drága a sürgősségi fogászati ellátás.

Brazília egyes területeire (pl. Amazonas vidéke, Pantanal) való utazás esetén védőoltások felvétele, illetve a maláriát megelőző preventív gyógyszer szedése ajánlott. Javasoljuk, hogy elindulás előtt az utazók tájékozódjanak az illetékes magyar egészségügyi hatóságoknál.

Az utóbbi években az átlagosnál nagyobb számban fordult elő Brazília egyes államaiban a áldozatokat követelő sárgalázas megbetegedés. A brazil Egészségügyi Minisztérium az alábbi szövetségi államokba utazóknak javasolja a sárgaláz elleni védőoltás felvételét: Acre, Amazonas, Amapá, Szövetségi Kerület (Brazíliaváros), Goiás, Maranhão, Mato-Grosso, Mato-Grosso do Sul, Minais Gerais, Pará, Rondônia, Roraima és Tocantins.

A fenti államokba utazó magyar állampolgároknak feltétlenül javasoljuk a sárgaláz elleni védőoltás felvételét. Fontos tudni, hogy az oltás csak a beadásától számított 10. napot követően nyújt védelmet.

Fontos figyelmeztetés!

A brazil közegészségügyi hatóságok az országba történő belépéskor az alább felsorolt latin-amerikai és afrikai országokból érkezőktől megkövetelik, és szigorúan ellenőrzik a sárgaláz elleni oltásról szóló igazolást (sárga könyvet), annak hiányában visszafordítják őket, és nem engedik belépni az országba.

Latin-Amerikából: Bolívia, Kolumbia, Ecuador, Francia Guyana, Peru, Venezuela.

Afrikából: Angola, Benin, Burkina Faso, Kamerun, Kongó, Gabon, Gambia, Libéria, Szudán, Guinea, Nigéria, Sierra Leone.

Brazília foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Brazília üdülőhelyek

Brazília utazási magazin

Egyre több honfitársunk indul neki távoli, egzotikus úti céloknak, főszezonon kívül is!

Megmutatjuk melyek az új utazási trendek 2023-ban. Az egzotikus úti célok sosem látott népszerűségnek örvendenek. Míg a koronavírus-járványt megelőzően jellemzően csak téli időpontokban vágytunk távoli, meleg helyekre, addig újabban már szinte minden hónapban egyformán népszerűek az alábbi nyaralóhelyek. Talán ennek – többek között – az is az oka, hogy az éghajlatváltozás miatt, teljesen kiszámíthatatlanná vált, hogy mikor tökéletes az időjárás egy tengerparti nyaraláshoz. Ha meg az eső-nap arányát úgysem tudjuk befolyásolni, akkor élvezzük ki azt, ami van. Carpe Diem! Nyaraljunk amikor ráérünk, pl. tavaszi szünet az új nyári szünet!   Emellett egyre többen kezdenek ráébredni arra, hogy elő- vagy utószezonban nemcsak a turistaáradatot kerülhetjük el, hanem a kiemelkedően, néhol irreálisan magas főszezoni árakat is. Azt már mindannyian megtanultuk, hogy az ünnepi időszakok részvételi díjai hihetetlen magasságokba emelkednek, de azt talán még kevesen tudják, hogy [...]
Teljes cikk

A világ legvarázslatosabb városai

Ha világszerte szeretnénk megtalálni a legtutibb városokat, akkor nincs nehéz dolgunk, a válasz egyszerű: New York, Párizs, London és Tokió. Ahogy viszont mélyebbre ásunk, rájövünk, hogy a világ legszuperebb városai közül néhány kevésbé ismert - vagy egyes esetekben teljesen ismeretlen.  Most lássuk azt a 10 \"rejtett\" kincset, ami rajta van a világ legvarázslatosabb városainak listáján. :)   Belgrád, Szerbia  Ha Belgrádba érkezünk, Szerbia viharos történelme miatt nem megdöbbentő, hogy hűvös kilátás fogad minket. Amit rögtön észreveszünk, hogy az úgynevezett \"fehér város\" ellenére többnyire szürkeséget látunk. A Köztársaság téren divatos kávézókat találunk, a Száva folyóban úszó éjszakai klubbokat, a Nikola Tesla múzeumban pedig újra elkészíthetjük a híres kísérleteket, amelyet Szerbia leghíresebb hazafia készített.   Kigali, Ruanda  Szerbiához hasonlóan Ruanda az elmúlt két évtizedet felújítással töltötte, a háborús -és népirtásos károk [...]
Teljes cikk

A riói Megváltó Krisztus szobra

A világ egyik legismertebb műemléke a kitárt karjaival – fesztávolsága 27 méter – keresztet formáló, Jézust ábrázoló, riói Megváltó Krisztus szobra. A Brazília jelképének számító a modern világ 7 csodája közé tartozó alkotást páratlan környezete teszi a brazil metropolis legnevezetesebb idegenforgalmi látványosságává. A Tijuca Erdei Nemzeti Parkban emelkedő Corcovado-hegyen, 700 méteres magasságban vigyázza óvón Krisztus a várost.   A szobor ötlete az 1850-es években vetődött fel először, amikor egy katolikus pap, bizonyos Dom Pedro Maria Boss pénzt kért Izabella portugál hercegnőtől egy vallási témájú emlékműre. Mivel a címzettet nem igazán érdekelte az elképzelés, a terv megrekedt az ideák szintjén. Érdemben csak bő hetven évvel később, 1921-ben kezdtek foglalkozni vele, amikor is pályázatot írtak ki egy nemzeti emlékmű megtervezéséhez, melyet Hector da Silva Costa kitárt karú Krisztus emlékművének terve nyerte. Az ötlet megtetszett az egyháznak is, így a vallásos [...]
Teljes cikk

Rio de Janeiro más szemmel

Elhagyva a csillogó-villogó partszakaszokat és Rio gazdagabb területeit, eljutunk egy olyan világba, amit az egymás hegyére-hátára épített bádogtetős házak, a csendes, nyugodt, macskaköves utcácskák és még távolabb a háborítatlan természet ural. És ez így van jól, hiszen a felhők közül letekintő Jézus az egész vidékre odafigyel, nem csak a rohanó városiakra.Első állomásunk Rocinha, Rio számtalan favela telepe közül az egyik legszínesebb és fejlettebb. Itt állunk a favela, azaz szegénynegyed bejárata előtt. És ha elég biztosak vagyunk a portugál és az önvédelmi tudásunkban, akkor egy vezetővel meglátogathatjuk a híres festett favelákat, amiket kár lenne kihagyni, de csakis saját felelősségre. A művész duó, Jeroen Koolhaas and Dre Urhahn az ott lakókkal együtt festett ki kívülről több tömbnyi favelát, így téve színessé, lakhatóbbá a házakat és büszkévé a lakókat. Ezek a házak eredetileg kartonpapírból, fadarabokból, hordókból, lemezekből készültek, ma már ott tart a kormány, hogy a [...]
Teljes cikk

Rió több, mint foci

Ha Rió, akkor Maracana stadion és foci VB. Legalábbis most, amikor a világ legnagyobb futballseregszemléje zajlik. De persze ha Rió, akkor karnevál –, ha éppen nincs futball láz. És persze tenger, szamba, kerekded lányok a tengerparton és foci a plázson. Reggeltől estig. Igaz a legnépszerűbb tengerpart a Copacabana, de azért a világhírű szaxofonos, Stan Getz által dallammá formált „The Girl from Ipanema”, névadójául szolgáló Ipanema is legalább olyan kellemes helyszínül szolgál a fürdőzéshez és a tengerparti futáshoz a finom homokban. A strandon minden társadalmi különbség eltűnik; szegény és gazdag ugyanott napozik, fürdőzik és szórakozik. Fiatal és idős együtt pihen, sétál, fut, röplabdázik, focizik - mindenki jól megfér a másikkal.Az biztos, hogy a jóisten különlegesen kegyes volt a brazil metropoliszhoz: látnivalóit nem elsősorban történelmi épületei, látványos építészeti megoldásai adják hanem egyedülálló természeti szépsége és a jellegzetes trópusi [...]
Teljes cikk

Dél-Amerika - a legtüzesebb földrész élményei ne hűtsenek le!

Hepatitis és hastífusz oltás ajánlott ArgentínábaArgentína sokak szerint kevésbé veszélyes dél-amerikai terület egészségügyi szempontból, mint az északabbra fekvő területek. Ennek oka egyrészt, hogy az ország területének nagy része már nem a trópusi övezetbe tartozik, másrészt a nagyvárosokban az európaihoz hasonló higiéniai körülményeket találunk. Ugyanakkor a fővároson és a megyei központokon kívül a helyi lakosság életszínvonala messze elmarad az európai átlagtól. A vidéki ranch-okon még mindig fúrott kutak biztosítják az ivóvizet és még mindig nincs központi csatornázás. A falvak lakosságának többsége pedig nem rendelkezik fürdőszobával és csatornázott lakhellyel. A magyarok közül többen azért választják úti célul Argentínát, mivel Buenos Aires köztudottan hangulatában nagyon hasonlít Budapestre. Például ezért forgatták nálunk Argentína legismertebb asszonyáról, Eva Peronról az Evita című filmet. Ha valaki ellátogat ebbe a távoli országba, minden bizonnyal megnézi a fővárost is, [...]
Teljes cikk

Dél-Amerika - a legtüzesebb földrész élményei ne hűtsenek le!

Egészségügyi jó tanácsok a Dél-Amerikába látogatóknakMaya és inka romok, spanyol és portugál ajkú, nevetős emberek, karneváli, színes hangulat, óriási metropoliszok. Egzotikus őserdők, magashegyi pampák, gyönyörű színes szőttesekbe öltözött őslakosok, földrész nagyságú határtalan országok. Ez Dél-Amerika, Brazília, Argentína, Venezuela és Peru földrésze, ahol az európai utazó egy merőben más világban találja magát. Ezek az országok nemcsak határtalan lehetőségekkel, különleges természeti és kulturális adottságokkal rendelkeznek, hanem olyan, az európaitól teljesen eltérő környezettel, amely melegágya a különböző fertőzéseknek. Cikkünkben csak néhány kiemelten fontos védekezési lehetőségre hívjuk fel a figyelmet.Brazíliában a dzsungel a malária melegágya Kevesen tudják, hogy Brazília majdnem másfélszer akkora, mint Európa és két nagyvárosa Fortaleza és Rió de Janeiro messzebb van egymástól, mint Budapest és Kairó. A távolságok miatt az ország éghajlata és környezeti adottságai is [...]
Teljes cikk

Rio de Janeiro a karnevál idejére a világ fővárosává válik

A világ leglátványosabb utcai felvonulása  egy álló hétig tart hajnaltól pirkadatig. Rio de Janeiro a karnevál idejére a világ fővárosává válik, mivel a földkerekség legnagyobb ünnepségre minden évben 300 ezer turista érkezik Rióba.A karnevál egyben verseny a legjobb szambaiskolák között. A parádé két napig tart és ideje alatt egy zsűri pontozza a versenyző iskolákat. A karnevál utcája a \"Sambadrom\", ami 1700 méter hosszú és 60 ezer nézőnek biztosít helyet. Az összes karneváli esemény közül ez rendelkezik legtöbb afrikai elemmel; már csak a szambazene miatt is, amely európai népzenei vonásokat egyesít az afrikai rabszolgák által hozott zenei hagyománnyal. Az előkészületek egy évig is eltartanak: a karneváli előkészületek abban a pillanatban megkezdődnek, amikor az előző évi karnevál véget ér. Nyomban megindul a rebesgetés, mi lesz a szambaiskola következő évi felvonulásának témája. Az év közepére már elkészül a szamba, október táján már befejeződik a ruhák tervezése. A táncosok [...]
Teljes cikk

Brazília, a csodák országa

Brazília hosszú éveken át a trópusi paradicsomot szimbolizálta az európai emberek számára. Nem is véletlenül: fekvése, éghajlata, természeti szépségei indokolták mindezt.A csodák országaBrazília a világ ötödik legnagyobb országa, Dél-Amerikának majdnem a felét foglalja el. Földrajzilag az ország négy részre osztható: Az Atlanti-óceán partvidékének keskeny, hosszú sávja (7408 km), a Planalto Brasileiro hegyvidék az ország belsejében, az Amazonas-medence, és a Paraguay-medence. Brazília minden téren igen kevert ország, mert kultúrák találkozópontjává vált a történelem folyamán. Ez adja azonban érdekességét, vonzerejét, sokszínûségét. A rioi karneválRio de Janeiro a karnevál idejére a világ fõvárosává válik. A világ legnagyobb ünnepére - a brazilok szerint - minden évben 300.000 turista érkezik Rioba. A karnevál egyben verseny a legjobb szambaiskolák között. A parádé két napig tart és ideje alatt egy zsûri pontozza a versenyzõ iskolákat. A karnevál utcája a [...]
Teljes cikk
Brazília foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Brazília »
 

Brazília foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Brazília »

Brazília leírás

A csodák országa
Brazília hosszú éveken át a trópusi paradicsomot szimbolizálta az európai emberek számára. Nem is véletlenül: fekvése, éghajlata, népe és nem utolsósorban természeti szépségei indokolták ezt. Brazília a világ ötödik legnagyobb országa, Dél-Amerikának majdnem a felét foglalja el. Földrajzilag az ország négy részre osztható: Az Atlanti-óceán partvidékének keskeny, hosszú sávja (7408 km), a Planalto Brasileiro hegyvidék az ország belsejében, az Amazonas-medence, és a Paraguay-medence. Brazília minden téren igen kevert ország, mert kultúrák találkozópontjává vált a történelem folyamán. Ez adja azonban érdekességét, vonzerejét, sokszínûségét.

A rioi karnevál
Rio de Janeiro a karnevál ideére a világ fõvárosává válik. A világ legnagyobb ünnepére- a brazilok szerint - minden évben 300. 000 turista érkezik Rioba. A karnevál egyben verseny a legjobb szambaiskolák között. A parádé két napig tart és ideje alatt egy zsûri pontozza a versenyzõ iskolákat. A karnevál utcája a \"Sambadron\", ami 1700 méter hosszú és 60. 000 nézõnek biztosít helyet. Az elõkészületek egy évig is eltartanak. A táncosok rengeteget gyakorolnak, a varrónõk készítik a jelmezeket, kalapokat és még további 1500 ember dolgozik a szambaiskola sikeréért. A parádé belépõi nagyon drágák, de aki ezt nem engedheti meg magának, nem kell bánkódnia. Rio utcáit tomboló brazilok áradata tölti be: õk így ünneplik tánccal, mulatozással a brazil farsangot, a rioi karnevált.

Látnivalók:

Rio de Janeiroban 7 millióan élnek. A Rio jelképét jelentő Corcovado hegy tetejéről csodálatos látvány tárul elénk, ez a legjobb mód arra, hogy az egész várost egyetlen pillanat alatt átlássuk.a Copacabana a világ leghíresebb tengerpartja, 4,5 km hosszúságban fut a tenger mentén , és az összes vízisportot kipróbálhatjuk itt. A partszakasz legsikeresebb, leggazdagabb része Ipanema, de a többi tengerparti terület is közkedvelt, mint például Pepino, Praia Barra da Tijuca, Flamengo, és Aproador. Rio leghíresebb eseménye a fantasztikus karnevál minden februárban, a világ minden tájáról özönlenek ide ilyenkor a turisták, hogy részesei legyenek a fergeteges szambapartinak.

Brasilia az ország fővárosa, és egyik legfiatalabb városa. Különlegesen kialakított, mesterséges városképről híres, olyan híres művészek tervezték, mint Oscar Niemeyer, Lucio Costa, és Burle Marx. Fontos kereskedelmi, kulturális és politikai központ.

Sao Paolo Dél-Amerika legnagyobb városa, az emigránsok és az etnikai kisebbségek hazája, körülbelül 17 millió ember lakja a megapoliszt. A turistalátványosságok közé tartozik a barokk Teatro Municipal, az Edificio Copan és a 16.századi Patio do Colégio.

Az Amazonas medencéje folyók, erdők, és különleges élőlények rendszere. Az erdő rengeteg titkot rejt magában, ezer féle madár, hal, különleges vadállatok és trópusi növények teszik változatossá. A legkedveeltebb kiindulópontja a kirándulásoknak Manaus. A város szimbólumát, a Teatro Amazonas-t, 1896-ban építették Domenico de Angelis tervei alapján. A városból minden nap gyalog-és hajó túrák indulnak, hogy felfedezhessék a turisták az esőerdő titkait.

Salvador da Bahia tengerpartjai olyan kellemesek, amilyet csak álmodni lehet. 300 évvel ezelőtt Salvador Brazília legfontosabb, a Portugál Birodalom második legfontosabb városa volt. Az itt rendezett karnevál szintén nagyon látványos, de emellett érdemes felkeresni a Museu Afro Brasileira-t és az Elvador Lacerdát.

Az Iguacu-vízesés a Paraná, a Santa Catarina és a Serra do Mar találkozásánál, Brazília, Argentína és Paraguay határán található. A vízesések 3 méter szélesek és kb. 80 méter magasak. A legszebb látványban helikopterről lehet részünk.

Gasztronómia
A helyi konyhaművészetben a rizs és a bab dominál, általában sültekhez, csirkékhez, halhoz tálalva fogyasztják őket. A legnevezetesebb ételkülönlegességek és kókusztejjel ízesített tengeri hal, a moqueca, a hagymával és borssal ízesített zöldség, a caruru valamint babos sült, a feijoada. A legnépszerűbb utcai gyorsétel az acarajé, a tenger gyümölcseivel, paradicsomszósszal kínált sült bab.

Ünnepek, rendezvények
Brazíliáról elsőként a Riói Karnevál jut mindenki eszébe. Ez a világ legszínpompásabb, leglátványosabb és éppen ezért legismertebb karneválja. 5 napig tart az ünnepség, melyen a 16 legnagyobb szambaiskola képviselői vonulnak fel. Az ország többi városában is látványos ünnepségeket tartanak, de ezek nem vetélkedhetnek a rióival.

Brazília foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

A Magyar köztásaság képviseletei:
-nagykövetség:

Brasilia, S.E.S. Av. das Nacoes Lote 19, Quadra 805, 70413-900, D.F., Caixa Postal 02176 Tel: 55-61-243-0822. Fax: 55-61-244-0328
-fõkonzulátus:
Rua Andre Ampere, 153 - Cj 42, Brooklin Novo 04562-080 -Sao Paulo /SP
Tel.: 55-11-550-650-11, fax:55-11-550-643-21
Bash András fõkonzul

Brazil Nagykövetség
Tel (36-1) 351-0060~62
Fax (36-1) 351-0066

Útlevél
A külföldi beutazóknak útlevélre van szükségük a Brazíliába való belépéshez. Ez alól kivételt képeznek azok az argentin, chilei, paraguayi és uruguayi állampolgárok, akik szárazföldön keresztül érkeznek Brazíliába.

Magyar állampolgárok
Brazília nem kér beutazó vízumot a magyar útlevéllel utazó magyar állampolgároktól turizmus (üdülés) céljából történő beutazás, valamint üzleti utazás (rövid ideig tartó tartózkodással, és Brazíliában történő pénzkereseti tevékenység nélkül), illetve konferencián való részvétel esetén, (amennyiben a részvételért nem kap díjazást) abban az esetben, ha:
- Brazília területén nem folytat pénzkereseti tevékenységet;
- nem akar Brazíliába emigrálni;
- legfeljebb 90 napot tölt Brazíliában.

Azoknak a magyar állampolgároknak, akik Brazíliába szeretnének utazni, és utazásuk célja nem turizmus, nem üzleti út (rövid ideig tartó tartózkodással, és Brazíliában történő pénzkereseti tevékenység nélkül), és nem konferencián történő részvétel (díjazás nélkül), fel kell keresniük a Budapesti Brazil Nagykövetség konzuli osztályát, hogy tájékozódjanak a szükséges intézkedésekről.

Minden külföldi állampolgárnak, aki filmkészítés, kiskorú gyermek örökbefogadása vagy kereskedelmi hajóra történő beszállás céljából szeretne Brazíliába utazni (és nem rendelkezik Nemzetközi Hajós Szolgálati Igazolvánnyal), vízumot kell igényelnie

Brazília foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Brazília adatlap

Idõzóna: általános esetben keleten -4, nyugaton -5 óra. Brazília szintén alkalmaz téli és nyári időszámítást, azonban a téli és nyári időszámításra való áttérés ideje és metódusa eltér az északi féltekén alkalmazott eljárástól.

Terület: 8 511 965 km2

Népesség:
172 millió fõ

Népcsoportok:
fehér (55%), mulatt, mesztic (38%), fekete (6%)

Országhívószám:
55

Hungary Direct:
000 800 3611

Elektromosság:
110 V, 120 V, 60 Hz

Államforma:
szövetségi köztársaság

Hivatalos nyelv:
portugál

Beszélt idegen nyelvek
: portugál, spanyol, angol, francia

Vallások:
katolikus (88%), protestáns (5%), afro-amerikai sprituális

Hivatalos pénz:
1 real = 100 centavo Brazília foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.




(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|