Barbados hajóút

A Barbadosi hajóút Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Barbadosi hajóút, a Barbadosi hajóút legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 34 utazás közül választhat.

Barbadosi hajóút foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Amiért érdemes ide utazni: a gyönyörű fehér homokos strandok és korallzátonyok, az éjszakai élet, a vízi sportok és a kitünő rum és koktélok miatt.

Barbados utazás TOP 10

Barbados úti célok

Az összes Barbados hajóút »

Barbados

Az összes Barbados hajóút »

Barbados ismertető



Barbados üdülőhelyek

Barbados üdülőhelyek

Barbados egy korall-sziget, amit a vulkáni tevékenység hozott a tengerfelszínre. A nyugati parton fehér homokos strandok nyúlnak végig a kékben és zöldben játszó tenger mellett. Korallzátonyok csipkézik a Barbados partvonalát, ezzel kitűnő lehetőséget biztosítva a könnyű- és mélybúvárkodóknak.
A keleti part mentén erős és állandó széljárás és a sziklás partnak csapódó hullámok teremtettek lehetőséget a szörfözésre.
Az ugyancsak állandó, ám lágy szellő adja Barbados kellemes trópusi klímáját.

A csodálatos tengerpartok mellett találhatunk itt még dombokat és szakadékokat is, illetve az ezekhez tartozó növény- és állatvilágot.
Barbados közepén bőséges barlangsor van, és felszín alatti tavak, amik olyan kitűnő ivóvíz ellátást biztosítanak, amik a világon a legtisztábbak közé tartoznak.

Barbados nem csak a természeti jellemzői miatt szép, de büszkélkedik még sok szabadidős lehetőséggel, éjszakai élettel, zenével, történelemmel, és néhány nagyon jó étteremmel. De ami Barbadost igazán különlegessé teszi, és amiért a látogatók mindig, időről időre visszatérnek, az az ok maguk az emberek. A barbadosiak barátságosak, mindig készen arra, hogy a vendégeket egy szívmelengető mosollyal üdvözöljék. Az ember szinte az otthonának érzi a helyet, és újra vissza akar térni erre a szigetre, erre az egyedi karibi paradicsomra, ami meglepően barátságos és kifinomult, szórakoztató és elbűvölő. Barbados hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Barbados utazási magazin

Karib-tengeri kalandozások: kihagyhatatlan karibi szigetek csak a Start Utazásnál!

Ragyogó, fehér homokos tengerpartok, trópusi italok, friss tengeri levegő, vidám vendéglátók, bámulatosan szép természeti környezet, ez jellemzi a Karib-térség szigetvilágát, mely az Atlanti-óceán legnyugatibb részén, Észak-Amerika és Dél-Amerika között terül el. Ezek közül mutatjuk be azokat a szigeteket, amely a világ egyik legnagyobb online utazási portálja, a Travelocity TOP karibi szigetként jellemez és melyek mind megtalálhatóak a Start Utazás 2022-es téli kínálatában. Hosszú úton jutott el oda a Karibi-szigetvilág, hogy a térség mára a világ egyik legfelkapottabb turista-paradicsomává vált. A Föld leginkább turizmusfüggő régiójának tartják ma a szakértők, ugyanis a bruttó hazai termék 14 százaléka származik a turizmusból. Az ide érkező vendégek persze sokat és szívesen költenek, hiszen a helyiek nagyon magas színvonalú szolgáltatásokkal várják a pihenni vágyókat. Az első szálloda 1778-ban, Nevis-ben nyitotta meg a kapuit. A Bath Hotelt elsősorban a gazdag, gyógyulást remélő, [...]
Teljes cikk
Barbados hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Barbados hajóút »
 

Barbados hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Barbados hajóút »

Barbados leírás

Barbados

Barbados egy kis szigetállam Kis-Antillákon, a szigetcsoport legkeletibb tagja. Az ország neve a portugál „szakállas férfi” kifejezésre vezethető vissza, és azzal is kapcsolatba hozzák, hogy az itt honos fügefák levelei szakállra emlékeztetnek. A Nagy-Britanniától 1966-ban függetlenedett. Felszíne sík, éghajlata trópusi. Gazdaságát – a jelentős idegenforgalom mellett – a cukornádtermesztés, a cukor- és rumgyártás jellemzi. Északkeleti felén alacsony hegy-és dombvidék fekszik, legmagasabb része a Mount Hillaby is csak 340 méter, a többi része sík vidék.
A sziget legnagyobb részét korallzátonyok övezik.

Barbados éghajlata trópusi. Egész évben meleg van: 20-32o C. Az esős évszak júliustól november közepéig tart. Ilyenkor van melegebb, a levegő páratartalma magas. Ez a trópusi viharok időszaka. Barbadost aránylag ritkán sújtják pusztító hurrikánok.

A Nyugat-Indiai Szövetség feloszlásakor Barbados önkormányzó gyarmat lett. A sziget képviselői tárgyalásokat folytattak függetlenségükről az Egyesült Királysággal az 1966-os alkotmányozó konferencián. Éveken át tartó békés demokratikus átmenet után Barbados független állam lett a Nemzetközösségen belül 1966. november 30-án.

Az ország lakossága 276 000 fő, melynek 90%-a fekete, 4%-a fehér, 6%-a pedig ázsiai és egyéb származású. A lakosság 51%-a városokban él.A születéskor várható élettartam a férfiaknál 70, a nőknél 74 év. Írástudatlanság 3%.
Az országban a hivatalos nyelv az angol, de beszélt nyelv még a bajan is. A lakosság 70%-a anglikán, 8%-a pünkösdi, 7%-a metodista, 12%-a egyéb protestáns felekezetekhez tartozik; 17% felekezet nélküli, 4% római katolikus és 12% egyéb vallású. Az etnikai viszonyokat figyelembe véve a lakosság 80%-a afrikai származású (fekete) és 15%-a mulatt.

Az ország fő bevételi forrása a turizmus. A homokos tengerpart, a korallzátonyok, és a luxusszállodák nagy vonzerőt jelentenek.

Amiért érdemes ide utazni: A gyönyörű fehér homokos strandok és korallzátonyok, az éjszakai élet, a vízi sportok miatt.

Amikor érdemes utazni: Decembertől júniusig.

Vízum: Nem szükséges maximum 28 napos tartózkodás esetén. Belépéskor fel kell mutatni a visszaútról szóló repülőjegyet, igazolni kell a megfelelő anyagi fedezetet, illetve az útlevélnek a visszautazás időpontjától számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Helyi viszonyok: A közbiztonság jó. Június és november között előfordulhatnak trópusi viharok és hurrikánok, melyekre előre figyelmeztetik a lakosságot és a turistákat. Az egykori brit gyarmat településein erősen érződik az angol hatás.

Helyi közlekedés
: Közlekedhetünk busszal, de érdemes inkább autót bérelni a szigeten való közlekedéshez.

Helyi ételek, italok
: A ’cou-cou’ (pépesített kukoricaliszt és okrapüré, gyakorta sózott hallal tálalva), a ’souse’ (pácolt disznófejből és sertésdagadóból készült étel fűszerekkel). A Mount Gay rum vagy a helyben készült, jó minőségű sör, a Banks.

Érdemes vásárolni:
Mahagóni fából készült, faragott tárgyakat, ékszereket, fonott kosarakat, kézzel festett pólókat, ingeket, rumot.
Valóban szükséges: A meleg miatt szellős pamut ruházat, kalap, fényvédő krém, biztosítás.

Barbados hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség



Barbados adatlap

Hivatalos név: Barbados

Államforma:
alkotmányos monarchia

Főváros:
Bridgetown

Terület:
431 km2

Népesség:
279 912 fő

Hivatalos nyelv:
angol

Vallás:
protestáns (67%), római katolikus (21%), egyéb (12%)

Pénznem:
barbadosi dollár (BBD)

Időeltolódás:
- 6 óra

Ország hívószám:
+1-246

Barbados hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.




(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|