Németország körutazás

A Németországi körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Németországi körutazás, a Németországi körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 77 utazás közül választhat.

Németországi körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Sörfesztivál, szakmai kiállítások, középkori katedrálisok csak néhány Németország attrakciói közül.

Németország utazás TOP 10

Németország úti célok

Az összes Németország körutazás »

Németország

Az összes Németország körutazás »

Németország ismertető

Turizmus
Magyar állampolgárok turizmus céljából (hat hónapon belül összesen 90 napi tartózkodásra) vízummentesen utazhatnak be Németországba. A határátlépéskor, sőt azután is a német hatóságok ellenőrizhetik és ellenőrzik is a beutazás feltételeinek, így különösen az érvényes úti okmánynak és a beutazás anyagi feltételinek a meglétét. Jóllehet a német jogszabályok pontosan nem határolják körül, mely esetekben tekinthetők teljesítettnek e feltételek, mégis irányadóak lehetnek az alábbiak:

Menetjegy
Fontos, hogy a beutazó, ha nem saját gépjárművével utazik, rendelkezzen oda-vissza útra megváltott érvényes menetjeggyel vagy valószínűsíteni tudja azt, hogy visszautazása is megfelelően biztosított (pl. ha Ön mással együtt, annak gépkocsijával utazik, akkor szükségessé válhat ezen személy nyilatkozata arról, hogy vissza is fogja Önt vinni avagy igazolnia kell, hogy rendelkezik megfelelő mennyiségű készpénzzel, illetőleg azt helyettesítő más eszközzel, így különösen olyan nemzetközi hitelkártyával, amely Önt Németországban a vele való fizetésre vagy közvetlen készpénzfelvételre jogosítja). Tapasztalataink alapján feltétlenül javasoljuk, hogy a visszaútra szóló menetjegyek megvásárlását semmiképpen se halassza németországi tartózkodása idejére. A Németországban megváltott jegyek szinte kivétel nélkül drágábbak, mintha Magyarországon váltaná meg azokat, és sajnos sohasem lehet kizárni annak a lehetőségét, hogy az Önnél lévő készpénz elfogy (pl. egy váratlan közlekedési helyszíni bírság - esetenként 15,- és 1000,- euró között - vagy baleset miatti szállítási költségek kifizetése miatt, ezen költségek kb. száztól akár több ezer euróig is terjedhetnek), készpénzét, bankkártyáját elveszíti vagy ellopják.

Azokban az esetekben, ha a magyar állampolgárnak korábban rendőrségi, bírósági ügye volt Németországban, utazása előtt tájékozódjon a Németországi Szövetségi Köztársaság budapesti Nagykövetségénél, hogy utazásának nincs-e akadálya.

Gépjárművek:
Amennyiben Ön saját gépkocsival utazik Németországba, feltétlenül győződjön meg arról, hogy a gépkocsi műszaki állapota, biztosítása rendben van-e. A Németországban is érvényes kötelező biztosítással nem rendelkező, vagy műszaki állapota miatt a közlekedésre veszélyes jármű Németországba nem léphet be, ha mégis belépett, az országon belül a vezető kötelezhető a gépkocsi saját költségen történő javíttatására vagy akár meg is tilthatják a gépjármű további használatát Németországban. Mindig ellenőrizze, hogy biztosítása milyen káreseményekre (pl. személysérüléses baleset) és mely országokra érvényes, a biztosítási kötvényt (vagy zöldkártyát) mindig tartsa magánál. Előzetesen tájékozódjon a németországi szervízelési lehetőségekről a Magyar Autóklubnál vagy a gépkocsi magyarországi márkaszervizénél.

Biztosítás:
A szociális biztonságról szóló magyar-német egyezmény 2000. május 18-án lépett hatályba. Javasoljuk kiutazás előtt időben felkeresni az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) hivatalát a részletes információk, tennivalók megismerése céljából. Más szabályok vonatkoznak ugyanis a turistákra, a diákokra, a munkavállalókra és a nyugdíjasokra.

Az OEP lakóhely szerinti illetékes megyei, illetve a Fővárosi és Pest Megyei Egészségbiztosítási Pénztára állítja ki a megfelelő nyomtatványt, amelyet Németországban egy szabadon választott betegbiztosítónál be kell cserélni egy úgynevezett elszámoló lapra. A német orvosok csak ezen elszámoló lap birtokában kötelesek ellátni a magyar állampolgárokat még azonnali ellátást igénylő megbetegedés, baleset esetén is. A fentiek hiányában komoly megterhelést jelenthetnek az utazó számára a kórházi ápolás és a gyógyszerek költségei, amelyek lényegesen magasabbak a Magyarországon használt áraknál. Továbbra is feltétlenül ajánlatos olyan utazási biztosítás előzetes megkötése, amely a sürgősségi ellátásnál szélesebb körű fedezetet biztosít baleset, betegség, halál esetére (pl. hazaszállítás, formaságok intézése) és magában foglalja a lopás, a poggyász elveszéséből adódó kár megtérítését is.

Szállás:
Németország Európa egyik legdrágább országa. Ennek megfelelően javasoljuk, hogy az éjszakázást ne hagyja a véletlenre. Biztosan jobban jár, ha szállását utazási irodán keresztül vagy közvetlenül előre lefoglalja. A panziók és szállodák árai területenként változnak, legdrágábbak a nagyvárosokban vagy turistalátványosságok közelében található szálláshelyek (magánházaknál 15-től 75 euróig, szállodákban 25-től 200-250 euróig terjednek az árak).

Németország körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Németország üdülőhelyek

Németország beszámolók

19166 megtekintés - 5* értékelés
Hamburg

Hamburg

Hamburg, Németország
Címke:

Kevesen ismerik, mégis, a 2007-es hamburgi Hafenfesten már 1 millió ember volt.Ez a világ legnagyobb kikötői ünnepe, melyet minden évben megrendez Hamburg városa.A következő 2008. május 9-12. között lesz. www.hafengeburtstag.de [...]

A teljes bejegyzés

Németország körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Németország utazási magazin

München

Ha nem valamelyik mediterrán országba vágyunk, akkor az utazáshoz, akár nyáron is tökéletes választás lehet a hagyományaira méltán büszke, mégis ízig-vérig XXI. századi bajor főváros, München. Márcsak azért is, mert Németország harmadik legnagyobb településének mottója önmagáért beszél: „Die Weltstadt mit Herz”, ami magyar fordításban annyit tesz: „Világváros, amelynek szíve van.”   München természetesen nemcsak a sörről szól, de azért persze arról is. Hiszen lépten-nyomon olyan hangulatos sörözők mellett mehetünk el, olyan finom söröket kortyolhatunk, amelyek a legendás sörünnep, az Oktoberfest időszakán kívül is jelzik, hogy a férfias nedű fővárosában járunk. Ahol még a hölgyek is korsóból isszák a sört. De mielőtt egy sörházba beülnénk, irány a leghíresebb látványosságnak számító főtér, a Marienplatz. Itt áll a Szent-Péter templom, valamint a régi és a város szimbólumává vált új Városháza a Neues Rathaus, amelynek harangjátéka a turisták által kedvelt [...]
Teljes cikk

Müncheni sörfesztivál - Octoberfest

Oktoberfest Német népünnepély, sör és buli több millió emberrel 1810. óta. Hát igen. Aki egy kicsit is utánaszámol, az rögtön láthatja, hogy a nagy múltú szeptember vége és október eleje között zajló rendezvénysorozat idén ünnepli a kétszázadik születésnapját. Az Oktoberfest története 1810. október 17-ig nyúlik vissza, amikor I. Lajos Király feleségül vette Teréz hercegnőt. A Müncheni ceremónia elég nagyszabásúra sikeredett, hiszen egy katonatiszt ötlete nyomán, a város teljes lakossága hivatalos volt a lovas versennyel, és dínomdánommal járó alapvetően sportos jellegű ünnepségre. Ez olyannyira jól sikerült, hogy a város vezetősége úgy döntött, hogy a következő évben is megtartják. A fesztivál persze több évben is elmaradt a háborúk és járványok miatt (összesen 24-szer), és mintegy száz évbe telt, mire elnyerte mai formáját és időpontját. Az időpont kialakításának nagyon egyszerű oka van. Megpróbálják még a szeptemberi jó melegebb időjárást kihasználni, így csak október első hete [...]
Teljes cikk

Potsdam-Sanssouci kastélyai és parkjai

A brandenburgi-porosz uralkodók megbízásában a korabeli művészek legjobbjai építették mintegy négy évszázadon át az uralkodói székhelynek kiszemelt Potsdamban a kastélyok és kertek lenyűgöző egyvelegét. A Nagy Frigyes uralkodása alatt épült kastélyokat és kerteket Peter Joseph Lenné kertész egyesítette a 19. században a Sanssoucitól a berlini Páva-szigetig terjedő parkká. A szőlőhegy-teraszon 1745 és 1747 között épített kastély és a 290 hektáros parklétesítmény a potsdami kultúrtáj legrégibb része. A potsdami együttes összesen 500 hektáron elterülő parkokkal és mintegy 150, 1730 és 1916 között épült építészeti alkotásával egyedülálló kulturális kincsünk. Sanssouci kastélyaival és kiterjedt kastélyparkkal, a babelsbergi kastély és park, a Glienicke vadászkastély, a sacrowi kastély és park, valamint a szent tó nyugati oldalán elterülő Új kert a márványpalotával és a Cäcilienhof kastéllyal együtt szintén a világörökség részét alkotja. [...]
Teljes cikk

UNESCO világörökségek Dél-Németországban

A nagy felfedezőkben és a vándorló szerzetesekben mindig is volt valami közös: mindig hoztak magukkal és legtöbbször hagytak is maguk után valamit. Így járultak hozzá Németország déli részén is lenyűgöző világörökségünk alakításához: csodálatos szakrális építmények születtek itt, mint például Bambergben Wies zarándoktemploma és a császári dóm, az egyedülálló maulbronni kolostoregyüttes, Reichenau kolostorszigete vagy a würzburgi püspöki rezidencia. merőben más a Római Birodalom határa, a limes: e mentén testközelből élhetjük át a Római Birodalom hosszú történelmét.   Bamberg óvárosaA tiszteletreméltó császári és püspöki város Rómához hasonlóan hét dombra épült. A Bamberg fölé emelkedő, műemlékvédelem alatt álló császári dóm a középkor és a polgári barokk művészet között álló együttes. Az érintetlenül fennmaradt óváros három történelmi városközpontot, a hegy-, sziget- és kertészvárost öleli fel. A Szent Péter és Szent György székesegyház a császári dómok egyike és négy tornyával [...]
Teljes cikk

Unesco-világörökségek Észak-Németországban

Németországban 2000 év európai kultúrtörténet hagyott nyomot. Alig akad még egy ilyen ország, ahol egy területen belül ennyi egyedülálló természetalkotta és kulturális helyszínnel találkoznánk. Az UNESCO ezek közül 32 helyszínt az emberiség \"rendkívüli egyetemes értékkel rendelkező\" világörökségévé nyilvánított, melyeket nemzetközi egyezmények védnek. A világ kulturális örökségévé nyilvánított helyek Németország északi részén vallási műkincsekkel, a bányászat nagyszerű emlékeivel, valamint a kereskedelem történetében jelentős szerepet betöltő Hanza-városokkal nyűgözik le a látogatókat. Hildesheim városa például a templomi építészet remekműveivel, Goslar pedig a bányászat és az iparosodás érdekes emlékeivel várja a látogatókat. A Hanza városai, Bréma, Lübeck, Wismar és Stralsund történelmi városmagjával, műemlékeivel, valamint a vallási művészet és a vidékre jellemző téglaépületeivel bilincseli le a látogatót. Rammelsberg bányája és Goslar történelmi óvárosa Goslar szabad [...]
Teljes cikk

Eszem-iszom német módra

Az Északi-tenger és az Alpok között elterülő vidék több mint 1.200 sörfőzdéjének köszönhetően a német sörcsapokból 5.000 különböző sörfajta csordogál. Amilyen sokoldalú a német sör, olyan a konyha is.   Legyen szó a hagyományos hamburgi halpiacon kapható friss halról vagy burgonyáról - másik nevén a fölalmáról - ami a 18. század óta sósburgonyaként, egytálételként vagy burgonyás süteményként nem hiányozhat egy étlapról sem. De milyen is lenne Németország kolbász - a gazdagon mustárral körített virsli, főtt, nyers vagy sült kolbász nélkül?Reggelihez és tízóraihoz a mintegy 300 egészséges kenyér egyike jár, az aprósütemények illetve a finom péksütemények német sütőmesterei régóta híresek. Időközben újból-újra természetes ásványvizet is fogyasszunk, ami több mint 550 forrásból tör a felszínre. A valódi szakértők azonban a német bort dícsérik igazán, mely hol fanyar, hol lágy, de mindig könnyed és olyan filigrán, mint a világon sehol máshol. De mielőtt a bor nedűje megérintené [...]
Teljes cikk

Autostadt, az autós világ fővárosa

A 25 hektáros wolfsburgi AUTOSTADT élménypark két-három nap alatt teljesen bejárható; a látogató  mégis azt érzi, hogy még nem látott eleget, hogy újra meg kellene nézni az egészet és kipróbálni azt is amiről esetleg lemaradt.Az Autostadt egy igazi marketingbomba, olyan tudatmódosító eseménytér, amely üzeneteit úgy továbbítja, hogy soha nem mondja ki. A képi szemfényvesztésnek ezt a módját nőkkel terveztette Ferdinand Piech, a Porsche-család egyik leszármazottja, a Volkswagen-csoport korábbi vezetője. Úgy gondolta, nem elég jó autókat gyártani, hanem egyfajta ragályos kötődést kell kiépíteni az autóvezető vásárló és a vezetett közlekedési eszköz, az autó között. Ez az Autostadt. A 25 hektárnyi területen többek között a következő eseményterek kaptak helyet:Időháza: az Időházában az autótörténelem mérföldkövein keresztül utazhatunk a múltban. A csodák között testközelből láthatjuk például a Ford Tin Lizzy-jét, másnéven a T Modellt, mely a világ első futószalagon gyártott autója; az [...]
Teljes cikk

Bréma - tradicionális, ínyenc és szórakoztató

Bréma, Északnyugat-Németország pulzáló szíve és a világhírű Brémai Muzsikusok szülővárosa, számos arcát mutatja vendégeinek. Egy igazi nagyváros, annak minden csodájával, amely történelmi és modern, tradicionális és innovatív, élményekben gazdag és pihentető egyben.A díszes városháza és a Roland tiszteletteljes alakja a piactéren (2004 óta az UNESCO Világörökség része) a Hanza-város eltéveszthetetlen jelképei. Bréma gyökerei a Schnoor-ban, a legrégebbi városrészben keresendők, amely kicsi, középkori favázas házaival a szűk utcácskákba csábít barangolásra. A gazdag múlttal rendelkező \"Böttcherstrasse\" szokatlan, vörös égetett téglás építészetével, sokrétű iparművészeti és kézműves termékkel, valamint izgalmas múzeumokkal várja a látogatókat.Bréma szünet nélkül ünnepelBrémában egész évben pezseg az élet, látogatóinak - kicsiknek, nagyoknak egyaránt - számos élményt kínál a művészet, a zene, vagy az ünnepek terén.A Weser partján található Hanza-városban 17 napon keresztül, október 19. [...]
Teljes cikk

Kísérő az egyedül utazó gyerek számára

A Germanwings légitársaság hétfő óta az egyedül utazó gyermekek számára kísérőt biztosít a németországi belföldi járatokon.Az új szolgáltatás az 5 és 12 év közötti, felnőtt kísérő nélkül utazó gyermekek esetén vehető igénybe útszakaszonként. A kísérő szolgáltatást nyújtó reptéri személyzet már a check-in során segíti a gyermek eligazodását, majd vállalja, hogy a gyermeket elkíséri a repülőgéphez. A repülőút során előre lefoglalt ülés áll az egyedül utazó gyermek rendelkezésére, aki a légiutas-kísérők megkülönböztett figyelmét is élvezi. Földet érés után, szintén egy erre megbízott reptéri személyzet biztosítja a gyermek szerencsés megérkezését a célállomáson gyermeket váró személyhez. [...]
Teljes cikk

Luxusszálloda a víztoronyban

A Mövenpick szállodalánc legújabb hoteljének egy százéves víztorony ad otthont Hamburg belvárosában.A különleges épület legfelsõ szobája 60 méter magasan fekszik. A hotel épülete eredetileg víztoronyként funkcionált Hamburg szívében. Az impozáns tornyot egy Wilhelm Schwarz nevû mester építette 1910-ben. A felújítás és teljes átalakítás két és fél évig tartott, a 17 emeletes épületben 226 szobát alakítottak ki. A négycsillagos szálloda a Sternschanzen Parkban található, a város központjától néhány perc sétára. A toronyszálló közvetlen szomszédságába egy modern, kétemeletes üvegépületet terveztek. Az alsó szinten egy 146 férõhelyes étterem kapott helyet, a felsõ szinten levõ bankett-teremben akár 180 személyes vacsorákat is lehet rendezni. Forrás: Deluxe Magazin [...]
Teljes cikk

Dohányzási tilalom három német államban

Tilos a dohányzás a nyilvános helyeken három német szövetségi államban.Alsó-Szászországban és Baden-Württembergben az éttermekben, a bárokban, a kórházakban, az iskolákban és az önkormányzati épületekben, Mecklenburg-Nyugat-Pomerániában az utóbbi három helyen nem szabad rágyújtani – itt a jövõ év elejétõl terjesztik ki a tilalmat. A szabályt megsértõ vendéglõst akár tízezer euróra is büntethetik. A többi államban a jövõ év elejével lép életbe a tilalom, amelyet a közvélemény-kutatások szerint a németek 55 százaléka helyesel. Forrás: Napi Gazdaság [...]
Teljes cikk

Szórakoztató berendezések a Lufthansa járatain

A téli menetrend életbe lépésével tengeren túli járatain a Lufthansa ülésekbe épített videó-berendezéseket biztosít turista osztályon utazó utasai számára. Annak érdekében, hogy a személyre szabott, repülés közbeni szórakoztatási lehetõségeket az utazók még könnyebben igénybe vehessék, a Lufthansa két repülõgépének utasait is bevonja a tesztelési fázisba. Az ülésekbe épített videó-berendezéseket augusztus 15-tõl a Frankfurtból Detroitba, Houstonba, és Torontóba tartó járatokon fogják beüzemelni. A próbaidõszak alatt a szórakoztató programok kétféle vezérlési típusát tesztelik. Az egyik opció az érintõképernyõs vezérlés, a másik típusnál a vezérlõpanelt a székek karfájába szerelték be. A rendszer menü funkciója kilenc nyelven érhetõ el. A teszteléseket egy speciálisan képzett személyzet végzi. Ezt követõen a tengerentúli járatokat fokozatosan szerelik fel az új videó-berendezésekkel. Az elsõ, ilyen módon [...]
Teljes cikk

Új Wizz Air járat Marosvásárhely és Dortmund között

A Wizz Air újabb járatot indít Marosvásárhelyrõl Dortmundba, ezzel ötre emelkedik az Erdélybõl kínált úti célok száma.Az újonnan bejelentett járat 2008. február 28-ától üzemel majd. A Wizz Air 2005. júliusában indította el elsõ járatát Marosvásárhely repülõterérõl. Már az elsõ hónapok után utasforgalma meghaladta a Malév marosvásárhelyi forgalmát, és alig több mint egy év leforgása alatt a légitársaság több mint 100 ezer utast szállított el Erdélybõl. Ez több mint amennyi a repülõtér elmúlt hét évi teljes forgalma. [...]
Teljes cikk
Németország körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Németország körutazás »
 

Németország körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Németország körutazás »

Németország leírás

Elhelyezkedés
Németország Közép-Európa szívében helyezkedik el, északról az Északi-tengerrel, Dániával és a Balti-tengerrel, keletrõl Lengyelországgal és a Cseh Köztársasággal, délrõl Ausztriával és Svájccal, míg nyugatról Franciaországgal, Luxemburggal, Belgiummal és Hollandiával határos. Németország területe 356.957 négyzetkilométer, ezzel Magyarország területének körülbelül a négyszerese. Németország fõvárosa Berlin. Forás: Nu.hu

Berlin
Mióta a XIII. században közrefogta a Spree folyót, startégiai fontossággal bír. Németország szíve. Csodás múzeumokkal, színházakkal, városi éttermeivel, éjszakai bárjaival sokféle szórakozási lehetõséget biztosít az ide látogatóknak. München

Fontos látnivaló a Német Nemzeti Múzeum, ahol a világ legnagyobb tudományos és technológiai kiállítását láthatjuk. Az Angol Kert Európa egyik legnagyobb parkja. Kiránduljunk a hegyekben, ahol festõi falvakon sétálhatunk keresztül. A várostól északnyugatra találjuk a Dachau koncentrációs tábort. A sörfõzés hagyománya mintegy 600 évre tekint vissza a városban. Ez a tevékenység München életében - különösen a gasztronómiában - meghatározó. Hazánkban leginkább az Oktoberfest ismert, mint a sör ünnepe, holott a bajorok egész évben találnak alkalmat a habzó nedû tömeges fogyasztására.Gondoljunk csak a márciusi Starkbierzeit-re, a májusi Maybock vagy a nyáron megrendezésre kerülõ Biergartenzeit nevû fesztiválra.

A sört minden esetben egyliteres korsókban szolgálják fel, hozzá sósperecet (Brezen), retket (Radi) és sült marhahúst baconnel (Leberkäs) kínálnak. Számítsunk arra, hogy a turisták az Oktoberfest idejére ellepik a várost, hogy közösen élvezzék az alkohol hatásait. Aki nem szeretne lekésni az idei \"szezonzáró\" mulatságot, annak a megfelelõ szálláshelyrõl is idõben (legkésõbb 1 hónappal indulás elõtt!) kell gondoskodnia. Van, akinek a város neve hallatán kizárólag a sör és a sörfesztivál jut eszébe, holott sok minden más is van itt: világszínvonalú múzeumok és fantasztikus paloták váltják egymást, és persze a belvárosban is hosszan lehet nézelodni. A Marienplatz, a Königsplatz, a Residenz vagy az Olympia Park mind számtalan érdekességet nyújt. München, szemben a közhiedelemmel, igazi multikulturális város, hiszen lakosainak egyötöde külföldi. Érdemes felfedezni!

Frankfurt am Main
a nyugati országrész pénzügyi és földrajzi központja. Látogassuk meg a Städel Múzeumot és a Modern Muvészet Múzeumát is. Zenei eseményekben is bõvelkedik a város.
Helyi specialitás az Ebbelwei, ami erõs almabor.

Egy órányira északra található Marburg, a bájos egyetemi város kávézóival és pub-jaival.

Heidelberg
Gótikus-reneszánsz vára csodálatos látványt nyújt. Olcsó szállást nehéz itt találni, és az étkezés is drága.

Lübeck
Németország legészakibb fekvésu városa. Mivel kissé távol fekszik, sokkal kevesebb a turista, mint délebbre. Óvárosa romantikus séták kitûnõ helyszíne. Itt könnyen találunk olcsó szállást és van néhány kevésbé drága étterem is. A marionett színházát kár lenne kihagyni. A Mária Templom harangja a bombázások idején leesett, s a lakosok otthagyták darabjait a következõ felirattal: \" A háború és az erõszak ellen.\"

Németország körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Nagykövetség
Cím: Unter den Linden 76
10117 Berlin
Előhívó: (49)(30)
Telefon: 203-100
Ügyelet: 203-100
fax 229-13-14

A Magyar Köztársaság Berlini Nagykövetségének Bonni Hivatala
Cím: Turmstrasse 30. (Plittersdorf)
53175 Bonn 2
Előhívó: (49)(228)
Telefon: 37-11-12, 37-11-13, 37-10-12
fax 37-10-25

Főkonzulátus
Cím: Vollmannstr. 2.
81927 München
Előhívó: (49)(89)
Telefon: 91-10-32, 91-10-33
Ügyelet: 91-10-78
fax 910-18-53

Főkonzulátus
Cím: Haussmann Str. 22. 70188 Stuttgart
Előhívó: (49)(711)
Telefon: 238-930, 238-93-27
Ügyelet: (49)(170)502-50-80
fax 259-96-49

Németország körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Németország adatlap





(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|