Szilveszter a Salzkammerguti tavaknál

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
magánszállás
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
155172
Utolsó frissítés:
2019.12.29. (V)
87 800 Ft / fő (akciós alapár)
5 nap/4 éj
107 800 Ft / fő teljes ár
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáért

Hajózással Hallstatti tavon és a Wolgang See-n! Salzburg, Bad Ischl és a Katrin Alm 5 nap / 4 éjszaka

1. nap:
Szeged – Budapest – Hegyeshalom – Melk–Salzkammergut (540 km)Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Utazás Budapest – Hegyeshalom határátkelőn át a Keleti - Alpok hegyvonulatai mentén. A bencésrendi Melki Apátsággal ismerkedünk idegenvezetéssel. Az esti órákban érkezünk meg Salzkammergut vidékére. Vacsoránk és szállásunk Salzburg közelében lesz (4 éjsz.).

2. nap:
Salzkammerguti túra: Hallstatt hajózással és Bad Ischl. Felvonóval a Katrin Almra (80 km)Egész napos fakultatív kiránduláson vehet részt, mely során a télen-nyáron csodálatos Salzkammergut gyöngyszemeihez, a világörökség Hallstatt – Dachstein vidékére vezet az utunk. Ellátogatunk a Hallstatti-tó partjára, a meredek hegyoldalra fecskefészekként épült, sóbányájáról is híres Hallstattba, mely különleges temetője csontkápolnát rejt. Hajózunk a festői Hallstatti tavon (hajójegy!), ahol jó idő esetén élvezhetjük a kisváros felejthetetlen, képeslapokról jól ismert panorámáját. Forralt punccsal a kezünkben gyönyörködünk a téli panorámában. Utunkat folytatva a Bad Ischl felett emelkedő Katrin Alm hegycsúcsára felvonóval (felvonójegy!) jutunk fel, ahonnan tiszta idő esetén egyik irányba láthatjuk a gyönyörű hegyormokat, a másik irányba pedig Bad Ischlre vethetünk egy pillantást. Leereszkedve a városba a hatvan nyarat ott töltő Ferenc József vadászkastélyát, a Kaiser Villa-t (Császár Villa) nézzük meg a császári parkkal, belvárosi sétánk keretében érkezünk a Zauner Cukrászdához, ahol megízlelhetjük finomságait. Szabadidő, majd visszautazunk szálláshelyünkre, vacsora.

3. nap:
Salzburg szilveszterkor – Pezsgővel köszöntjük az újévet...Mozart városával kezdjük az ismerkedést. Délelőtt Salzburg helyi idegenvezetője avat be minket anekdotákkal fűszerezve a világörökségi belváros és izgalmas történelme rejtelmeibe. Sorra felkeressük a sóból meggazdagodott város nevezetességeit: Mozart szülő- és lakóházát, a dómot, a Residenzplatz-ot, a városházát és a Festivalhaust stb. Szabadidőben felhőtlenül élvezhetjük a város ünnepi hangulatát, átadva magunkat az újévvárás izgalmainak. Visszatérünk a szálláshelyünkre pihenni, majd felkészülünk a szilveszter estére. Jó hangulatban, felejthetetlen kulináris élvezeteknek hódolva búcsúztatjuk az óévet, majd köszöntjük az újévet!

4. nap:
Sankt Gilgenből hajóval Sankt Wolfgangba ahol lovas kocsizunk majd újévi koncert a Fuschl-tónálDélelőtt kényelmesen útnak indulunk a szilveszteri élményeinket kipihenve. Sankt Gilgenbe érkezve sétálunk a mindig szemet gyönyörködtető Wolfgangsee partján, majd engedve a csábításnak fakultatív hajózásra invitáljuk! Sankt Gilgenből hajóval érkezünk a festői Wolfgangsee hullámain Sankt Wolfgang településre (aki nem kíván hajózni, autóbusszal utazik a csoport után), ahol a tópartról indulva sétánk során betekintünk kegytemplomába, ahol Salzkammergut leghíresebb oltárát csodálhatjuk meg! Fakultatív ajánlatunk: lovaskocsizásra (hó esetén lovasszánnal) indulunk a környékbeli hegyek és erdők festői járásain, snapsszal a kezünkben, jókedvvel, jó hangulatban! (aki nem vesz részt a fakultatív programon, St. Wolfgangban egyénileg szabadidő). A jó hangulatú lovaskocsizást követően Fuschlba látogatunk, ahol a szabadtérben hallhatjuk a település központjában szervezett zenés, újévi köszöntőt a helyi népi fúvósok előadásában. A jó hangulat, és a forralt bor garantált.

5. nap:
Traunkirchen – Gmunden– Budapest – Szeged (550 km)A szálláshelyen elfogyasztjuk reggelinket, majd elutazunk a romantikus útvonalon, a Traun folyó völgyébe, Traunkirchenbe. Felsétálunk a tóba nyúló sziklaoromra épült kápolnához, ahonnan szép kilátás nyílik a környékre, majd az alatta épült templomba a nevezetes halász-szószékkel és az egykori bencés apácakolostorba kukkantunk be. Tovább utazva Gmundenben a Traunsee újabb ékszerére bukkanunk – a tavon épült Ort kastélyra, melyet fahídon közelíthetünk meg. Sétálunk az „osztrák Luzern”, azaz Gmunden belvárosában. Érkezes Budapestre az esti órákban, majd továbbutazás Szegedre.x

 
Töltődik a foglalási lap
Ausztria utazás, nyaralás

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
|[REM_CODE]|