Karintiai csillagtúra

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
271083
Utolsó frissítés:
2020.10.23. (P)
99 900 Ft / fő (alap ár)
4 nap/3 éj
105 138 Ft / fő teljes ár
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáértProgram leírás
Karintiai csillagtúra - alpesi tavak, monumentális hegyek

Utazás időtartama: 4 nap/3 éjszaka
Indulási időpont: X.23-27.
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Felszállási lehetőségek: Budapest, Tatabánya, Győr
Elhelyezés: 3*-os szálloda, 2 ágyas, zuhany/WC-s szobáiban
Ellátás: félpanzió (büféreggeli, menüválasztásos vacsora)
Minimum létszám: 35 fő

Program:
1. nap: Indulás kora reggel Budapestről, Tatabánya-Győr-Bucsu-Wolfsberg-Mallnitz útvonalon. Első megállónk Wolfsberg, ahol egy rövid séta keretében megismerkedünk a Lavant-völgy közepén elhelyezkedő történelmi várossal. Ezután folytatjuk utunkat a karintiai Nockberge hegység legszebb részein kanyargó páratlan alpesi panorámaúton, a Nockalmstrasse-n, ami a tartomány egyik legnépszerűbb kirándulóhelye. A 35 km hosszú, több mint 2000 méter magasra szerpentinező út mentén virágzó alpesi legelők, mesés fenyőligetek, elvarázsolt völgyek, parádés kilátóhelyek, autentikus hütték, érdekes kiállítások teszik felejthetetlen élménnyé a látogatást. Érkezés Mallnitzba, ahol a szálláshelyünk lesz, vacsora.

2. nap:
Reggeli után Ausztria legszebb alpesi völgyébe, a Málta-völgybe látogatunk el, mely Karintia egyik legszebb és legnépszerűbb kiránduló pontja. Legimpozánsabb zuhataga a könnyen megközelíthető Fallbach-vízesés, mellyel egy séta keretében is megismerkedünk. A kétezer méter körüli magasságban lévő völgyzáró gátat és a mögötte lévő mesterséges tavat is megtekintjük, melyet közel 3000 méteres hegyóriások határolnak. Ezt követően Gmünd városkába érkezünk, mely gyönyörű tereivel, szoborparjával és a Lodron-kastéllyal hamisítatlan középkori hangulatot áraszt. Lehetőségünk lesz Európa első és egyetlen Porsche magángyűjteményét megtekinteni számos ritkasággal együtt a Porsche múzeumban. A nap hátralévő részében Karintia második legnagyobb és 147 méteres mélységével a legmélyebb tavához, a vadregényes Millstatti-tóhoz utazunk. Séta Millstattban, a híres bencés kolostor megtekintése. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora.

3. nap:
Reggelit követően Ausztria legmagasabb hegye, a 3789 méter magas Grossglockner felé veszük az irányt. A lenyűgöző hegyóriás lábánál 80 évvel ezelőtt építették meg a 48 km hosszú Großglockner alpesi panorámautat, amely ma Európa legszebb panorámaútjai és az Alpok legkedveltebb látnivalói közé tartozik. Ezen az úton jutunk fel a 2369 méter magasan található Ferenc József-magaslatra, ahonnan úgy tűnhet, mintha csak karnyújtásnyira lenne a Großglockner hegycsúcsa, ahol akár még hócsatát is vívhatunk. Az út mentén mormoták, kecskék és vízesések, valamint az Alpok legszebb ?páholyai? várják a látogatókat. Utunkat folytatva megismerkedünk a gleccservölgy oldalából 130 méter magasról lezúduló Jungfernsprung-vízeséssel, majd ezt követően a híres karintiai hegymászó faluba, Heiligenblutba érkezünk, mely Ausztria egyik legvarázslatosabb települése - a Magas-Tauern Nemzeti Park szívében található. A falu nevét (Heiligenblut ? szent vér) a Szent Vince templomában őrzött, kis fiolában található kincsről kapta, mely nem más, mint Jézus vérének néhány cseppje. Visszatérés a szállodába, vacsora.


4. nap:
Reggeli után Ausztria legnépszerűbb alpesi tava, a Wörthi-tó környéke felé indulunk. Első állomásunk a déli parton fekvő Maria Wörth, melynek nevezetessége a kis félszigeten található középkori plébániatemplom. Ezt követően a tó fölötti hegyen emelkedő Pyramidenkogel kilátótoronyból csodálhatjuk meg a páratlan kilátást a környező hegyekre és a Karintiai tóvidékre. Bátrabb utasaink a kilátó magasságából csúszdán is visszajuthatnak a kiindulóponthoz. Következő állomásunk Karintia tartományi székhelye, Klagenfurt, mely Ausztria egyik legszebb óvárosával büszkélkedhet és ezért már háromszor is megkapta az Európai Nostra díjat. Híres rendkívül vonzó régi városrészeiről, festői sávjairól, történelmi épületeiről és reneszánsz udvarairól. Rövid szabadidő után folyamatos utazás Budapestig, technikai megállókkal. 
Töltődik a foglalási lap
Ausztria utazás, nyaralás(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
|[REM_CODE]|