Argentína

A Argentínai Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Argentínai , a Argentínai legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 17 utazás közül választhat.

Argentínai foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Ha szereti a focit, ismer néhány tánclépést és szereti a marhahúst, Argentínát második hazájaként fogja szeretni, ha egyáltalán visszautazik még az "első" hazájába.

Argentína utazás TOP 10

Argentína úti célok

Az összes Argentína »

Argentína

Az összes Argentína »

Argentína ismertető

Lakossága: 35,2 millió.

Fővárosa: Buenos Aires

Államforma:
szövetségi köztársaság

Nyelv:
spanyol,(hivatalos), kymri és egyéb.

Időzóna: GMT-3

Terület: 2 766.890 km2

Népesség: 36.955.182 fő

Népsűrűség: 11,5 fő/km2

Népcsoportok: fehér (97%), mesztic (3%)

Közigazgatási beosztás: 23 tartomány, 1 szövetségi kerület

Országhívószám: 54

Fekvés: Dél-Amerika déli részén, Chile és Uruguay között, délkeleti részét az Atlanti-óceán határolja. Északi határai nyugatról keletre: Bolívia, Paraguay, Brazília.

Autójelzés: RA

Elektromosság: 220 V, 50 Hz

Beszélt idegen nyelvek: spanyol, angol, olasz, német, francia

Vallások: katolikus (92%), protestáns (2%), zsidó (2%), egyéb (4%)

Hivatalos pénz: 1 peso = 100 centavo

Legfontosabb iparágak: vas- és színesfémkohászat, gépipar, vegyipar, textilipar, élelmiszeripar, boripar, olívaolaj készítés. Argentína foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Argentína üdülőhelyek

Argentína utazási magazin

Dél-Amerika - a legtüzesebb földrész élményei ne hűtsenek le!

Hepatitis és hastífusz oltás ajánlott ArgentínábaArgentína sokak szerint kevésbé veszélyes dél-amerikai terület egészségügyi szempontból, mint az északabbra fekvő területek. Ennek oka egyrészt, hogy az ország területének nagy része már nem a trópusi övezetbe tartozik, másrészt a nagyvárosokban az európaihoz hasonló higiéniai körülményeket találunk. Ugyanakkor a fővároson és a megyei központokon kívül a helyi lakosság életszínvonala messze elmarad az európai átlagtól. A vidéki ranch-okon még mindig fúrott kutak biztosítják az ivóvizet és még mindig nincs központi csatornázás. A falvak lakosságának többsége pedig nem rendelkezik fürdőszobával és csatornázott lakhellyel. A magyarok közül többen azért választják úti célul Argentínát, mivel Buenos Aires köztudottan hangulatában nagyon hasonlít Budapestre. Például ezért forgatták nálunk Argentína legismertebb asszonyáról, Eva Peronról az Evita című filmet. Ha valaki ellátogat ebbe a távoli országba, minden bizonnyal megnézi a fővárost is, [...]
Teljes cikk

Dél-Amerika - a legtüzesebb földrész élményei ne hűtsenek le!

Egészségügyi jó tanácsok a Dél-Amerikába látogatóknakMaya és inka romok, spanyol és portugál ajkú, nevetős emberek, karneváli, színes hangulat, óriási metropoliszok. Egzotikus őserdők, magashegyi pampák, gyönyörű színes szőttesekbe öltözött őslakosok, földrész nagyságú határtalan országok. Ez Dél-Amerika, Brazília, Argentína, Venezuela és Peru földrésze, ahol az európai utazó egy merőben más világban találja magát. Ezek az országok nemcsak határtalan lehetőségekkel, különleges természeti és kulturális adottságokkal rendelkeznek, hanem olyan, az európaitól teljesen eltérő környezettel, amely melegágya a különböző fertőzéseknek. Cikkünkben csak néhány kiemelten fontos védekezési lehetőségre hívjuk fel a figyelmet.Brazíliában a dzsungel a malária melegágya Kevesen tudják, hogy Brazília majdnem másfélszer akkora, mint Európa és két nagyvárosa Fortaleza és Rió de Janeiro messzebb van egymástól, mint Budapest és Kairó. A távolságok miatt az ország éghajlata és környezeti adottságai is [...]
Teljes cikk
Argentína foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Argentína »
 

Argentína foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Argentína »

Argentína leírás

Argentína a világ nyolcadik legnagyobb országa (ötször akkora, mint Franciaország, területe: 2766889 nkm), Dél-Amerikában Brazília után a második.

Dél-Amerika többi népéhez viszonyítva az argentinok többsége másnak, kifinomultabbnak és műveltebbnek tartja magát. Igaz ugyan, hogy Argentínában az európai befolyás igen erős, a lakosság egyharmadát tömörítő főváros, Buenos Aires európai fővárosnak és egyben egy igazi metropolisznak tűnik. A népesség javarészt bevándorlók leszármazottja. Amire az Argentinok méltán büszkék, hogy Latin-Amerika első Nobel-díját egy argentin kapta, Carlos Saavedra, akit 1936-ban békedíjjal is kitüntettek.

Argentína egykor virágzóbb ország volt a többi Dél-Amerikai államnál, ma azonban hatalmát és gazdagságát tekintve a középmezőnybe tartozik. Jövedelmének legfőbb forrása az ország középső részét elfoglaló PAMPÁK hatalmas, termékeny síksága. Kezdetben a legfőbb kiviteli cikk erről a füves térségről származó gyapjú és birkahús volt, valamint a marhahús és az állati bőrök. Később Argentína a világ egyik legnagyobb búza és kukorica termelője lett.

Argentína leghíresebb vezetője Peron ezredes és felesége Eva Peron (1946-1955), akik azzal férkőztek az ipari munkásság szívébe, hogy bérüket felemelték, még oly módon is amikor a termelékenység csökkent.

Argentína természeti adottságokban gazdag, hiszen itt található a világ leghosszabb hegylánca, az Andok, valamint Dél-Amerika legmagasabb hegycsúcsa az Aconcagua. Délen terül el Patagónia irdatlan szélfútta térsége, és ezen a vidéken Bariloche város környékén lélegzetelállító hegyek és tavak találhatók.

Külföldiek általában a Pampák, azaz központi elhelyezkedésű Paraná-alföld földrajzát és kultúráját ismeri a legjobban, amely egyben Argentína cowboyhőseinek, a gauchóknak az otthona. Kicsit északabbra terül el az a mocsaras vidék, ahol a gauchók kedvenc italának az alapanyag terem, a keserű mate tea.

Argentínában található a 82 m magasságból lezúduló vízfüggöny az Iguacu-vízesés, amely többször szélesebb mint a Niagara.

Az Andok nyugati részénél terül a Mendoza környéki szőlőtermő vidék, amely az Argentin vörösbor alapanyagát szolgáltatja. Ezt a vidéket nevezik az Andok-kertjének.

Turisták számára kiváló cél a Tűzföld megismerése, amely az ország legdélebbi része, ahol az elefántfókák sütkéreznek az Atlanti-óceán kavicsos partjain.

Látnivalók:

Buenos Airesbe
a turistákat a város nyüzsgése, színei és rengeteg szórakozóhelye vonzza. A divat kedvelői a városnézést az Avenida Santa Fe bevásárló negyedben kezdjék! A történelem és a művészetek barátai látogassanak el a Metropolitana katedrálisba, ahol többek között az argentin hös, José de San Martin sírja is megtekinthető. A Teatro Colon, az operaház, nívós balettelőadásoknak, komolyzenei koncerteknek és operáknak nyújt remek színhelyet. A főváros leghíresebb múzeumai a Szépművészeti Múzeum, a Történeti Múzeum és a Museo del Cine. Jó ha tudjuk, hogy Buenos Aires nagyon drága város, ha olcsóbb szálláshelyet keresünk, a Congreso negyedben próbálkozzunk!

A Mar del Plata olyan csodálatos tengerpart, amilyenről csak álmodni lehet. Az Atlanti-óceán partján, a fővárostól 400 kilométerre fekszik.

Cordoba a főváros után a második legfontosabb politikai, gazdasági és kulturális központ. Nevezetességei közé tartozik a piac, az Iglesia katedrális, a jezsuita Iglesia de la Compania és a Museo Historicao Provincial Marques de Sobremonte, amely az ország egyik leglátványosabb történeti múzeuma.

Az Iguazu Nemzeti Parkban Puerto Iguazu közelében folyik össze az Iguazu és a Parana folyó. Ettől keletre található maga a vízesés, melyen másodpercenként 70 méter magasságból 5000 köbméter víz zúdul alá. Az argentin futball világhírű, emellett azonban számos egyéb sportág is remek körülmények között űzhető. Rögbizhetünk, lovaspólózhatunk, trekkingelhetünk, és jó ha tudjuk, hogy Argentínában találhatjuk a világ legjobb síterepeinek néhányát. Idősebbeknek ajánljuk a sétát és a túrázást. A bátrabbak és fittebbek kipróbálhatják a hegymászást is.

Gasztronómia
Az argentin konyha különösen kedveli a húsokat, főleg a marhát. Legszívesebben a parrilladát fogyasztják, a vegetáriánusoknak ez a többféle grillezett húsból álló étel nem kifejezetten ajánlott. Az ízeken némi olaszos hatás is érződik, ezt leginkább a fagylaltoknál (helado) tapasztalhatjuk, Velencében sem kapunk finomabbat. Az italok közül érdemes megkóstolni a paraguayi teát.

Ünnepek, rendezvények
A tüzes argentin temperamentum ellenére az országnak kevés nagy ünnepe van. Ezek közül a legtöbb a katolikus egyházhoz kötődő vallási ünnep. A hivatalos világi ünnepek közül a legnevezetesebb az 1810-es forradalom napja május 25-én. A malvinas napot június 10-én, Kolumbusz napját október 12-én ünneplik. A karácsonyt, az újévet és a húsvétot természetesen itt is megtartják.

Pénz és költségek
Az ország hivatalos fizetőeszköze az argentin peso. Argentína nagyon drága üdülőhely, persze kevesebb pénzből is ki lehet jönni, de ha élvezni akarjuk a nyaralást, minimum napi 80 dollárt vigyünk magunkkal! Legkönnyebben az amerikai dollárt tudjuk beváltani, legfeljebb Buenos Airesben tudunk európai valutát pesora váltani. A hitelkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót adhatunk, általában a számla végösszegének 10%-át szokták adni. Alkudni nem szokás az északnyugati városok kivételével.

Argentína foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Magyar állampolgár 90 napig tartózkodhat vízum nélkül, ideiglenes jelleggel az Argentin Köztársaságban. Ha a magyar állampolgár tudományos, kulturális, vagy sporteseményre utazik és a felmerült költségeket az argentin fél fizeti, akkor vízum szükséges. Ha a magyar állampolgár ideiglenes, vagy állandó tartózkodást kér, azt személyesen, vagy meghatalmazott útján lehet kérvényezni Argentína budapesti nagykövetségén, vagy az argentin konzulátusokon, ill. az argentin Országos Migrációs Igazgatóságtól.

Buenos Aires Nagykövetség
Cím: Calle 11 de Septiembre 839, Capital Federal, Buenos Aires
Előhívó: (54)(11)
Telefon: 477-83-130
Ügyelet: 54-15-44-11-00-89
Fax: 477-71-054

Argentína foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Argentína adatlap





(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|