Florida hajóút

A Floridai hajóút Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Floridai hajóút, a Floridai hajóút legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 207 utazás közül választhat.

Floridai hajóút foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Az Egyesült Állmok nyaralóhelye, jobbnál jobb tengeri hajózás kiindulópontja! A hajózás után érdemes itt is körülnézni...

Florida utazás TOP 10

Az összes Florida hajóút »

Florida

Az összes Florida hajóút »

Florida ismertetőFlorida üdülőhelyek

Florida utazási magazin

Harry Potter Orlandóban

A floridai Orlandóról túlzás lenne azt állítani, hogy a szépségéért érdemes felkeresni. Az apró városközponton átvezető főúton, az International Drive-on járva ugyan kellemes hangulatú séta közben élvezhetjük a kissé párás trópusi levegőt, de erre úgysem igen marad idő. Még akkor sem, ha a mókás, egy földrengés eredményeként a feje tetejére állt házat utánzó WonderWorks épülete és a benne lévő, oktatva szórakoztató intézmény tényleg jópofa látványosság és már ide is került egy lassan már mindenütt – így Pesten is – megszokottá vált óriáskerék. Vagy a New Orleans-i hangulatú apró buszokkal még a nagy bevásárlóközpontokba, a mallokba is eljuthatunk.   Mert aki ide érkezik – különösen ha a családdal együtt látogat a városba – szinte biztosan a világ legjobb témaparkjait akarja felkeresni. Amelyekhez foghatót csak Los Angelesben és környékén találni. Persze a Disney 4 különböző téma és 2 víziparkja – közte a Magic Kingdom Park, a Disney’s Animal [...]
Teljes cikk
Florida hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Florida hajóút »
 

Florida hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Florida hajóút »

Florida leírás

Florida az Egyesült Államok egyik délkeleti állama.
Az állam egy nagy kiterjedésű félszigeten fekszik a Mexikói-öböl, az Atlanti-óceán és a Florida szoros között. Határa túlnyomó részét a tengerpart alkotja, északi részén Georgia és Alabama államokkal találkozik. A partvonal az öblök és beszögellések nélkül is megközelíti a 2000 km-t.

Éghajlat:
Az államnak párás szubtrópusi éghajlata van, kivéve az Okeechobee part déli részét, amely igazi trópusi klíma. A levegő hőmérsékletingadozását az óceán nagyban kiegyenlíti. Mivel a földrész északról délre nyitott, az Antarktisztól elinduló hidegfront időnként eléri Floridát, s lehűti a hőmérsékletet az egész félszigeten, viharos, olykor 150 km/óra sebességű szelet hozva magával. A tél és az ősz enyhe és viszonylag száraz, a tavasz és nyár meleg és párás. A legalacsonyabb hőmérséklet júliusban 32-35 °C közötti, míg a legalacsonyabb januárban 4-7 °C között van. Floridát a napsütés államának is nevezik, de viharos idő gyakran előfordul, főleg az állam középső részén. Ezért ezt a területet úgy is ismerik , mint “lightning capital”, „a villámlás fővárosa”. Florida az Amerikai Egyesült Államok legcsapadékosabb állama, mivel kora tavasztól késő őszig délutánonként gyakoriak az esőzések. A szép, ragyogó, napsütéses napokat is heves esők szakíthatják félbe. A mindennapos zivatarokat a keleti és a nyugati part mentén felemelkedő légtömegek összeütközése okozza. Az ország területén Floridában van a legtöbb tornádó, de nem olyan nagy intenzitású, mint a nagy síkságok felett (Tornado Valley). Május közepétől november végéig tart a hurrikánszezon.

Idegenforgalom Floridában:
A kellemes éghajlat, az enyhe tél, a természet adta lehetőségek, a tenger és a tavak, a gyógyforrások bősége már a 19. század végén kezdte vonzani az embereket az ország más részéről, sőt már ekkor megindult az a folyamat, amely napjainkban milliókat mozgat meg: az idősebbek áttelepülése a szigorúbb éghajlati övezetekből délre. Igazi nagy fellendülést azonban csak a második világháborút követő időszak hozott. Ekkor egyrészt kiépült a floridai turisztikai ipar szállodák és motelek ezreivel, s szórakoztató látványosságokkal, a megfelelően kiképzett partszakaszokkal, másrészt tömegessé vált az idősebb korosztály idetelepülése.

Természeti látnivalók
Kelet-Florida tengerpartját kisebb nagyobb megszakításokkal szigetek kísérik. A partmenti főútvonal néha áttér a szitekre, majd vissza a félszigetre. Jacksonville és St. Augustine környékén a tengerpart sárga homokját coqinával „kövezett” part váltogatja. Innen délre pedig egybefüggően homokos a part, s fürdésre alkalmas. Egyes szakaszokon a tengerpart kemény homokján gyorsaségi autóversenyeket rendeznek. Itt található a Fort George Island. A szigetet 1567-ben a spanyolok két évszázaddal később az angolok használták katonai támaszpontul, később ültetvényes birtok lett. A Kingsley Plantation ma történelmi múzeum, ahol a Fort George és az egykori ültetvény maradványai tekinthetők meg. E múzeum őrzi az 1812-ben létrehozott \"Kelet-Floridai Köztársaság\" elnöke, John McIntosh emlékét is. A félsziget déli csücskétől a szárazföldön túl délnyugati irányban Dél-Florida sziget- és zátonyláncolattal folytatódik, mintegy 100 km hosszan, amelyet hidak kötnek össze egymással. Az egyik legdélebbi szigeten található Key West városa. A tengerszakasz védett, mivel kevéssel a víz felszine alatt tenyészik több korallfajta. Veszélyes terület könnyűbúvárok számára az éles korall és a cápák miatt. A partok mentén elsüllyedt spanyol hajók kincseit ma a múzeumok őrzik. A szigetek egészen a 19. század közepéig kalóztanyák voltak.

Az észak-floridai Lake City város közelében található a híres floridai indián törzsfőnökről elnevezett Osceola National Forest. Az erdőt szép tavak, kisebb mocsarak tarkítják, a legnagyobb tó, az Ocean Pond partja strandolásra is alkalmas. Az észak-floridai White Spring kénes tartalmú gyógyforrásáról ismert, ízületi bántalmak és reuma gyógyítására használják - már az indiánok kora óta. A törzsek szent területnek tartották, tilos volt megtámadni a más törzsbelieket, ha a forrásnál kerestek gyógyulást.

Fort Lauderdale
Amerika legnépszerűbb meleg üdülőhelyének választották!
Amerika Velencéje, kiterjedt – mintegy 350 km-es - csatorna rendszere miatt nevezik így a várost. 42.000 magánmotorost, jachtot, vitorlást tartanak nyilván. A 2006-os népszámlásás szerint állandó lakosai száma 185.800. Népszerű turistahely, évente mintegy 10 millió látogató keresi fel. Számtalan szórakozást kinál a kikapcsolódni vágyóknak, ilyen például a delfincirkusz, kalózváros, pionírváros, vagy a 15 km-re nyugati irányban lévő szeminol-indián képzőmuvész telep. Az indián telepen lévő alligátor farmon az erre kiképzett indiánok “birkózóbemutatót” tartanak az alligátorokkal. A városban, s peremkerületeiben kb. 4100 vendéglő és 120 északai klub van.
Fort Lauderdale-hez tartozik Port Everglades, a nemzet harmadik legforgalmasabb kikötője.

Palm Beach
A keleti part “fővárosa”, a milliomosok kedvelt üdülőhelye a szigeten fekvő Palm Beach, illetve a hozzá csatlakozó, de már a szárazföldön elterülő város, West Palm Beach. Az alig 20 km hosszú és mindössze egy km széles sziget jó része megmaradt előkelő, elegáns üdülőhelynek, ahol magas kerítések, hatalmas pálmák és más fák zárják el a dúsgazdagok villáit a kíváncsi turisták szeme elől. Érdemes felkeresni a Palm Beach-et múlt század végén megalapító Flagler család kastélyát, amely ma múzeum. Akad itt márványterem, régi bútorokkal berendezett francia szalon, bálterem és sok más műtárgy, amit csak egy “igazi”, a század fordulóján élt milliomos felhalmozhatott.

Orlando
A világ egyik leggyorsabban növekvő városa. A munkanélküliek aránya itt a legalacsonyabb az országban, repülőtere pedig kilencedik az Egyesült Államokban. 1875 július 31-én alapították meg. A mai város területe kb 150 négyzetkilométer, amely több település összeolvasztásával jött létre. Lakosainak száma a 2006-os népszámlálás alapján 220.000. Fontos ipari, kereskedelmi, kulturális és turistaközpont. Mivel az éghajlat kellemes uristák egész évben látogatják a családok gyermekeikkel Diseney World-ot, az Epcot Center-t, Universal Studio-t, és a SeaWorld turista központokat.

Tallahassee
Florida fővárosa a tengerparttól távolabb épült fel, ott, ahol már a dombvidék találkozik a sík vidékkel. A Capitol környéki középületeken kívül megtekintésre érdemes még a North Adams Street-i régi presbiteriánus templom, ez 1832-ben készült el, továbbá a Florida State University campusán az Art Gallery, a képzőművészeti múzeum. A modern képekés szobrok mellett szép gyűjtemény található itt indián képző- és iparművészeti alkotásokból. Figyelemre méltó az ősi perui indián kultúra kincseinek bemutatója. A várostól kissé délnyugatra, a Lake Bradford Partján, a város egyik pihenőövezetében áll a Talahassee Junior Museum. A múzeum melletti skanzenben régi farm látható.

Pensacola
1860-ra már Florida legnagyobb városává nőtt. Ma Florida legnagyobb kitkötője. A Pensacola Historical Museum a város történetének emlékeit, a T.T. Wentwork Jr. Museum főképp a polgárháború emléktárgyakat mutatja be. Szép látvány a Plaza Ferdinand VII, az East Goverment és a Zaragossa Street között, ez az eredeti spanyol városközpont része volt. A haditengerészeti légitámaszponton érdekes kiállítás van a repülés történetéről.

Jacksonville
Florida legnagyobb ipari és kereskedelmi központja, nagy forgalmi tengeri kikötő, bár a folyótorkolattól vagy 30 km-re fekszik. Kulturális élete is pezsgő Országszerte ismertek sportversenyei, például a téli Gator Bowl\" amerikai futballtalálkozó, a meghívott egyetemi csapatok részére. A Fort Caroline National Memorial, a régi francia erőd újjáépített mása 15 km-re van a városközponttól keleti irányban. Magában a városban a Gummer Gallery of Art, a Children\'s Museum és az állatkert érdemes megtekintésre.

Daytona Beach
Itt a motorsportnak törtenelme van. A Daytona International Speedray és az öreg Daytona Beach Road Course hotelokat tart fenn közel egy észázada a motorsport kedvelői számára. A NASCAR és a Grand American Road Course főhadiszállása. A NASCAR minden év februárban megrendezi az nevezetes autoversenyt, - amely közel 200.000 látogatót vonz a városba - és a márciusi motorbiciglisek találkóját, valamint márciusban és áprilisban a Black College Reunion résztevői lepik el a várost. A tengerparton csodálatos szállodasorok várják a látogatokat.

Sarasota
1885-ben Skóciából számos család hajózott át az óceánon, hogy az igért földeket megműveljék, zöldséget és citrus félét termeljenek. Azonban csak egy elhagyott erdőirtást találtak, amelyet a korábbi telepesek rájuk hagytak. John Hamilton Gillespie, egy skót arisztokrata, itt építette meg Amerika első “golf pályáját”. Később épített még egy hotelt, hogy beruházókat és turistákat vonzzon ide. Ő lett Sarasota első polgármestere. Skót hatás a sarasotai játékokon és fesztiválokon ma is érezhető. A Crowley Muzeum és Nature Center élénken mutatja be milyen volt az élet az első, 19. századi településen. 1910 után a beruházók szivesen invesztálták penzüket sarasotai ingatlanba. John Ringling a Ringling testvérek és Barnum &Bailei cirkusz csillaga felasználta a cirkusz elefántjait az első hid építéséhez. 1927-ben a cirkus a téli hónapokra Sarasotába költözött. 1949-ben a sarasotai gymnázium felvette programjába a cirkuszi mutatványokat, s hamarosan megszületett a Sarasota Sailor Circus. Sarasota ma úgy ismert mint a cirkusz világ fővárosa. 1941 és 1966 között a város a modern építészet Mecca-ja lett, amikor is építész csoportok gyűltek itt össze, hogy megvitassák az abrsztrakt expresszionista építészet filozófiai hátterét. A Sarasota School of Architect munkáit ma is számon tartják.

Tampa
Tampában található a térség egyik legnagyobb reptere. Központi fekvése miatt igen kedvező az idegenforgalom számára is. A város igen forgalmas, nagyon sok ember van itt átutazóban ugyanúgy, mint ideérkező. Sok érdekes dolog található itt, aki erre jár, érdemes szétnéznie.

Florida hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követségFlorida adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|