Algéria - Észak-Afrika ékköve 8 napos

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
372849
Utolsó frissítés:
2024.05.22. (Sze)
8 nap/7 éj
595 218 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Körutazás a Mediterráneum történelmi emlékekben és természeti látnivalókban gazdag országában



Tervezett program:

1. nap: Budapest - Algír
Elrepülés Budapestről átszállással Algéria fővárosába, Algírba. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Algírban.



2. nap: Algír - Kashba
Reggeli, majd látogatás az UNESCO Világörökségek részét képező óvárosban. Algír óvárosa, hivatalos nevén az algíri Kashba, a tengerpartig ereszkedő Szahel-dombok oldalán terül el. A Kashba szűk, kanyargós utcácskák és festői házak alkotta útvesztő; két részre oszlik: a dombot koronázó felsővárosra és a magaslat lábánál, a tengerparton elterülő alsóvárosra. Meglátogatjuk a város legrégebben épült templomát, a Szent Fülöp Székesegyházat (ma Ketchaoua Mecset), és a neobizánci stílusban épült katolikus templomot, a Notre-Dame dAfrique-ot. Vacsora, szállás Algírban.



3. nap: Algír - Tipaza - Hamma
Reggeli, majd felkeressük Tipazában a romvárost. Megtekintjük a Kbor er Roumia, egykori mauritániai királyi mauzóleumát (Szeléné királynő sírjával), majd Algírban a csodás fikuszfákkal és bámulatos liánokkal tarkított Le Jardin dEssai du Hamma-t (botanikus kert), valamint az algériai függetlenségi háború áldozatainak emlékművét. Meglátogatjuk a Chercell Régészeti Múzeumban és kertjében található gyűjteményeket. Vacsora, szállás Algírban.



4. nap: Algír - Djemila - Setif
Reggeli után kirándulás Djemilába, melynek római kori romjai az UNESCO Világörökségek részét képezik. Az egykor itt található római települést, Cuicult, Nerva császár idején alapították. A ma itt található romok egy rendkívüli civilizációról tanúskodnak. Ez az egyik legszebben megmaradt római kori maradvány-együttes. Jól kivehető a város oszlopsorral övezett főútja, az egykori fórum, a kapitolium, a bazilika, a piac, a templomok, a régi fürdő, a diadalív és a színház is. A látogatás végeztével utazás Setifbe. Vacsora, szállás Setifben.



5. nap: Setif - Constantine
Reggeli, majd utunkat a hegyek között fekvő Constantine felé folytatjuk. Érkezést követően felfedezzük a várost, melyet szédítően mély szakadékok szelnek ketté. Az ezeket összekötő festői függőhidak és viaduktok lenyűgöző látványt nyújtanak. Constantine-t a `Hídak városának” is szokták nevezni: Sidi Rached, El Kantaradu és Sidi MSid a város ikonjai. Megtekintjük az Ahmed-Bey palotát és a Cirta Régészeti Múzeumot. Vacsora és szállás Constantine-ban.



6. nap: Batna - Lambaesis - Timgad - Rhoufi kanyon - Biskra
Reggeli után utazás az Aures hegység lábánál épült Batnába. Meglátogatjuk Lambaesis romjait, majd utazás Timgadba, mely a hálós szerkezetű római kori városok szép, észak-afrikai példája. Jelentős épületei a diadalívek, színház, könyvtár és termálfürdők. A kiterjedt romterületet helyenként `észak-afrikai Pompeji”-ként is emlegetik. Utazás Biskra felé. Útközben a Rhoufi kanyon lélegzetelállító szépsége tárul szemünk elé. A völgyből kicsiny falvak tűnnek ki, melyeket a környező hegyvonulatok masszív falai fognak közre. A természeti erők és az erózió egy mély folyóvölgyet alakított ki, de a folyó a száraz évszakban nem látható a felszínen. Azonban a felszín alatt található víznek köszönhetően egy gyönyörű pálmaliget töri meg a sziklák kopárságát. 1902-ben a Transatlantique szállodalánc egy a sziklafalba vájt, tizennégy szobás hotelt emeltetett ide, melynek ma már csak a romjai láthatóak, egykor azonban virágzó szálloda volt, még a híres francia színész, Louis de Funes is megszállt itt. A környék lakossága egészen a közelmúltig szintén a kanyon falába vájt házakban lakott. Folytatjuk utunkat Biskrába. Vacsora és szállás Biskrában.



7. nap: Biskra - Algír
Reggeli után informális buszos városnézést követően megkezdjük utunkat Algír felé. Útközben megállunk az elbűvölő El Kantara oázisnál, melyet az ősi időkben `Herkules cipője” néven emlegettek. Az oázist közrefogó hatalmas hegyvonulatok, az alattuk zöld szőnyegként elterülő pálmaliget és a mindezt középen kettészelő folyó együtt alakítják a táj szépségét. Láthatjuk a római kor számos hagyatékát és azt a római hidat is, melybe III. Napóleon belevésette nevét és arcmását, ezzel állítva emléket az oázisban tett látogatásának. Vacsora és szállás Algírban.



8. nap: Algír - Budapest
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és hazarepülés átszállással Budapestre.





Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Algír óvárosa

- Tipaza

- Djemila római kori romjai

- Timgad





Várható szállodák (vagy hasonlók):

Algír: New Day Hotel

Setif: Hotel Novotel

Constantine: Hotel Novotel

Biskra: Hakim Saadan Hotel



Várható menetrend májusban: (Turkish Airlines)
TK1034 22MAY BUDAPEST-ISZTAMBUL 13:55-17:10

TK 655 22MAY ISZTAMBUL-ALGÍR 21:45-23:25

TK 652 29MAY ALGÍR-ISZTAMBUL 11:45-17:20

TK1037 29MAY ISZTAMBUL-BUDAPEST 18:35-19:35



A változtatás jogát fenntartjuk!





 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|