Bulgária

Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária Bulgária
Bulgáriában nagyon kevés pénzért csodálatos középkori kolostorokat találhatunk, hosszú, homokos tengerpartokon sütkérezhetünk, és a kávéházak teraszain mesés kávét ihatunk.Bulgária úti célok:Bulgária Időjárás, éghajlat

Az ország többi területéhez képest a tengerpart éghajlata az enyhébb, ez a partszakasz nem sorolható a mediterrán éghajlatúak közé. Ez által viszont főleg a fehérebb bőrűek kedvelik a bolgár partokat, hiszen itt a nap messze nem éget annyira, mint például az Adrián.

Ahogyan nálunk is a legforróbb időszaknak a júliustól augusztusig tartó időszak számít, azonban itt még szeptemberben is kellemes meleg idő van. Dél-Bulgáriában a nyári hőmérséklet 27-35 oC körül mozog.

Természetesen különbség az északi és déli területek között is van, így értelemszerűen az északi részeken hűvösebb szokott lenni az idő. A tenger vízének hőmérséklete hűvösebb a mediterrán partvidékekhez képest, de a meleg áramlatoknak köszönhetően nyáron általában 23-25 fok között van. Mediterrán növényzetet a díszítéseken kívül ne keressünk, itt ugyanis a 0 és 7oC közötti hideg telet ezek a növények nem élnék túl. A tavasz és az ősz kellemesen enyhe, bár ekkor esik a legtöbb csapadék (május, október, november).

 forrás: Bulgária ismertető - Start Utazás