Északi nagyvárosok, fehér éjszakák

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli 
Utazás:
autóbusszal 
Szálláshely:
3* 
Típus:
körutazás 
Indulás:
 
Hivatkozás:
11737
0
1.00
1.00 Ft / fő teljes ár
Lejárt ajánlat

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 1 881 7400, 06 20 884 9400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
itt található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen)-Budapest-Parassapuszta-Szlovákia-Varsó (790 km)
Reggel indulás Szlovákián keresztül utazás Lengyelországba. Varsóban belvárosi esti séta és nézelődés (Barokk házak, főtér, Dóm…). Szállás Varsóban.

2. nap: Varsó-Trakai-Vilnius (kb. 490 km)
Litvániába érkezve kis kitérőt teszünk Trakai felé. Gyönyörködünk a tájban, melyet 61 tó színesít, s látjuk Vitautas várát is. Vilniusban a hangulatos óváros mellett a gótikus Anna templomot, a barokk Péter Pál templomot, és más látnivalókat is megcsodálunk. Szállás Vilniusban.

3. nap: Vilnius-Riga (kb. 290 km)
Lettországba utazunk. Városnézés a Balti-tengerhez tartozó, Rigai-öböl partján lévő festői fővárosban. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a hansa időkben városfal védte. Ennek a lőportornyát, a dómot (XIII. sz-i), a Szt. Péter templomot, a Fekete fejek házát és sok középkori emléket tekintünk meg. Délután múzeumlátogatási lehetőség az óvárosban. Szállás Rigában.

4. nap: Riga-Szentpétervár (kb. 630 km)
Korán reggel indulunk tovább Oroszországba, Szentpétervárra. A határátlépések időtartamának függvényében alakul az esti séta lehetőség a városban. Szállásunk a belváros közelében lesz. A hidak éjszakai nyitását is láthatja az, aki ez iránt érdeklődő. Szállás Szentpéterváron. (3 éj)

5. nap: Szentpétervár-Carszkoe Selo (kb. 70 km)
Reggel kezdjük az oroszországi programunkat. Buszos városnézés (helyi idegenvezetővel) a Néva parti metropoliszban. Ízelítőként a látnivalókból (Palota tér, Téli palota, Nagy Péter lovas szobor, Izsák-székesegyház, Kazányi Székesegyház). Ezt követően fakultatív program keretében Carszkoe Seloba megyünk, mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Mesés a barokk Katalin palota, világhírű a felújított Borostyánterem és a Trónterem. Délután érkezünk vissza Szentpétervárra és az Ermitázs megtekintésével folytatódika program. Ezt követően közös gyalogos séta, ill. szabad program.

6. nap: Szentpétervár-Petrodvorec (kb. 60 km)
Délelőtt fakultatív program keretében a csodaszép régi cári kastélyt-az orosz Versaillest-Petrodvorecet és annak gondozott parkját, szökőkútjait tekinthetjük meg. I. Péter alakította ki a palotát és a nagyon hangulatosan díszített parkot. Kora délután érkezünk vissza Szentpétervárra, ahol a Péter-Pál erődöt és a Székesegyházat lehet megtekinteni, majd szabadprogram. Aki nem szeretne jönni a fakultatív programokra, annak önálló séta Szentpéterváron.

7. nap: Szentpétervár-Tallinn (kb. 400 km)
Reggel utazás Tallinnba. Délután városnézés az észt fővárosban (Nyevszkij székesegyház, ágyútorony, városfal, körbástyák...). Szállás Tallinnban.

8. nap: Tallinn-Lettország-Litvánia-Lengyelország (kb. 750 km)
Reggeli után hazaindulás. A balti országokon keresztülhaladva gyönyörködhetünk a táj nyújtotta látványosságokban. Szállás Lengyelországban.

9. nap: Lengyelország-Szlovákia-Magyarország (kb. 830 km)
Reggeli indulás után folyamatos utazás. Parassapusztai határátlépéssel érkezés a késő esti órákban.
Ingyenes csatlakozási lehetőségek:
Szeged - Kecskemét – Budapest
Pécs – Kaposvár – Zamárdi – Székesfehérvár– Budapest
Szekszárd– Dunaújváros – Budapest
Debrecen – Miskolc (Nyíregyháza) – Eger– Budapest

Budapest után Parassapuszta

Oroszországba vízum szükséges, az útlevélnek, beutazástól min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie! Igény esetén a vízumot irodánk intézi.
Lengyelország utazás, nyaralás Észtország utazás, nyaralás Oroszország utazás, nyaralás Litvánia utazás, nyaralás Lettország utazás, nyaralás Tallin utazás, nyaralás Szentpétervár utazás, nyaralás Riga utazás, nyaralás Vilnius utazás, nyaralás Varsó utazás, nyaralás
 
Töltődik a foglalási lap