Advent Bécsben Nyíregyházáról és Debrecenből: 1 napos városnézés, busszal (a legolcsóbb lehetőség!)

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
nincs 
Utazás:
autóbusszal 
Szálláshely:
 
Típus:
városnézés 
Indulás:
Nyiregyháza 
Hivatkozás:
78431
0
1.00
1.00 Ft / fő teljes ár
Lejárt ajánlat

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 1 881 7400, 06 20 884 9400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
itt található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Egy kellemes adventi kirándulásra invitáljuk! Forralt bor, ízletes puncs, mézes dió, sült gesztenye illata tölti be a teret, ahol a színes lámpák, karácsonyi díszek között sétálgatva vásárolhatunk az árusok portékájából. A karácsony előtti időszakban Bécsben maga a Meseország elevenedik meg, hol valódi népmesei, hol műmesei elemekkel. Ha képesek vagyunk eltekinteni néhány földi apróságtól (nagy tömegre készüljünk fel), gyermekkorunk álomkarácsonyában találhatjuk magunkat. Bécs az év 12 hónapjában vonzza a turistákat, de a karácsony előtti hetek rohama talán még a nyári csúcson is túltesz. Kis túlzással egész Európa itt van, a pénzesebb nyugatiak megszállják a trendi belvárosi szállodákat, mi magyarok pedig egynapos túrákra indulunk, nézegetni és óvatosan vásárolni, karácsonyi akciókat lesni. 

Karácsonyi vásár Schönbrunn-ban: Ha mérete el is marad a városháza előtti nagy Christkindlmarkt-tól, minőségben felülmúlja azt. Az épület előtti téren mintegy félszáz bódé van felállítva, láthatóan nagyon szigorúan szabályozott felhozatallal. Kézzel készített karácsonyfadíszek, egyéb kézműves áruk, édességek, és persze a forralt bor és puncs árusok. A forralt bor és puncs 2-3 euró körül van, betétet kérnek a bögréért, amit aztán sokan nem visznek vissza, így oldják meg a kötelező szuvenír-beszerzést.

A belvárosi adventi vásár: Az úgynevezett Ringen belül szinte minden utcán karácsonyi fények díszlenek, szerencsére nem egységesek, amihez még hozzájárulnak az üzletek adventi kirakatai, a fiákerek, szűk utcák, a bécsiek visszafogottan elegáns télikabátjai, a karácsonyi illatok. Az egésznek nagyon kedves, baráti és nyugodt a légköre.

Az aduász: adventi vásár a Városháza előtt: A leghíresebb karácsonyi vásár (Christkindlmarkt) persze a Városháza előtti téren (Rathausplatz) zajlik. Az eseménynek 700 éves históriája van, így nem csoda, hogy az egészre rányomja bélyegét a letűnt idők lehelete. A 140 apró pavilonban hasonló dolgokat árulnak, mint a Schönbrunnál. A minőséget tekintve engedékenyebbek itt a szervezők, becsúszik egy-egy gagyiárus, így viszont kevésbé egysíkú a felhozatal, meg jóval nagyobb a választék. De nem is a vásárlás itt a lényeg, hanem a hangulatban való lubickolás. Mintha visszaforgatnánk az idő kerekét egy pontosan meg nem határozható korba, leöntve gyermekkorunk mesebirodalmának ízeivel. Régimódi csemegék – mézes dió, vattacukor, csokimázas gyümölcsök, miegyebek – illata árad, a színes lámpák alatt a gyerekek sültgesztenyés vagy sültkrumplis papírzacskóban melegítik a kezüket, a felnőttek forralt bort szopogatnak.

A szervezők több tucat kézműves műhelyt rendeztek be gyerekeknek, ahol a kicsik szakszerű felügyelet és segítség mellett elkészíthetik a maguk karácsonyi ajándékait, s amelyeknek feltehetően őszintén örülnek a megajándékozottak. A szülők egyébként nem mehetnek be a műhelyekbe, őt vagy egy széken csücsülnek a bejáratnál, vagy marad a puncs a vásárban.

A Városháza előtti térhez úgy érdemes jönni, hogy mindenképpen itt érjen minket a sötét. A látvány ekkor az igazi: a díszkivilágításban úszó Városháza, az adventi naptárként szolgáló ablakok, a vásár erős, színes fényei, a park fáin felaggatott sok száz lampion a mese nyelvén a csodáról szólnak...
 
Tervezett program:
Indulás éjjel-hajnalban Nyíregyházáról, majd Debrecen érintésével utazás Bécsbe, útközben kb. 3 óránként pihenőkkel.
Délelőtt elvegyülünk a Schönbrunn-i kastély előtti karácsonyi kézműves vásárban. Lehetőségünk nyílik a tradicionális „puncs kóstolására”, valamint egy kis sétára a kastély parkjában (ingyenes belépő a parkba). A kastélyba egyénileg be lehet menni, de sorbanállásra kell számítani.
A déli órákban továbbutazás Bécsbe, ahol szabadprogram keretében elvegyülhetünk a karácsonyi hangulatban pompázó belvárosi forgatagban (vásárlási lehetőség) a Mariahilfer Strasse-n és a Burgban és megcsodálhatjuk a városháza előtti tradicionális karácsonyi vásárt.
Hazaindulás Bécsből kb. 18 órakor. Érkezés az éjszakai-hajnali órákban.
Figyelem! A csoportot a buszon magyar nyelvű utaskisérő kiséri.

Az utazás üdülési csekkel nem fizethető. Kedvezményes gyermekár nincs, mivel ez már az akciós ár, további kedvezmény nem adható!

Amennyiben egyénileg utazna és bécsi vagy Bécs környéki szállásra van szüksége kérje ajánlatunkat!  Bécs, belvárosi Hotel 3*, reggelivel, már: 10.000,- Ft/fő/éj-től 

Zárt csoportoknak (cégeknek karácsonyi partyként vagy nyugdíjas, diák csoportoknak) egyéb időpontra is megszervezzük, kérje ajánlatunkat!

Jelentős csoportkedvezmények!

Figyelem! Mivel az utazás nem tartalmaz útlemondási biztosítást, ezért lemondás esetén az összeg 100%-a kötbér! Névmódosítást térítésmentesen elfogadunk.


Ausztria utazás, nyaralás Alsó-Ausztria utazás, nyaralás Bécs utazás, nyaralás
 
Töltődik a foglalási lap