Peru körutazás

A Perui körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Perui körutazás, a Perui körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 3 utazás közül választhat.

Perui körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Peru inka gyökerei meghatározzák az egész történelmét. Peru a világ legnagyobb indián országa, ahol (kecsua) indiánokkal találkozni a legtermészetesebb dolgok egyike.

Peru utazás TOP 10

Peru úti célok

Az összes Peru körutazás »

Peru

Az összes Peru körutazás »

Peru ismertető

Fizetőeszköz
Peru hivatalos fizetőeszköze a \"Nuevo sol\" (S/.), váltópénze a Céntimos (1 Nuevo Sol=100 Céntimos) 5, 10, 20 és 50 Céntimos címletű érmék vannak, valamint 1, 2 és 5 Nuevos Soles fémpénzek. Papírpénzből a következő címletek vannak használatban: 10, 20, 50, 100 és 200 Nuevos Soles. 1 USA Dollár jelenleg (2006 február) kb 3,30 sol-t ér.

Pénzváltás/hitelkártya

Az USA Dollár ill az Euro a legtöbb benzinkútnál, üzletben és étteremben beváltható. Városokban a legtöbb helyen elfogadják az ismert hitelkártyákat, úgy mint Visa, MasterCard, Diners és American Express. Az utazási csekkek kevésbé elfogadottak. Ha ilyet szeretne használni, kérjük, előtte érdeklődje meg a szállodában, lehetséges-e. Az eurót nehezebben váltják át ezért inkább ajanlánank vigyen magával az usd dollárt. A nagyobb városokban bankautomatából is gond nélkül lehet készpénzt felvenni.

Ha hitelkártyával fizetett, mindig győződjön meg, hogy csak a megvásárolt áruért vagy szolgáltatásért fizet. Az American Express, Diners Club, Master Card, Eurocard és Visa kártyákat Limában gond nélkül elfogadják, de a fővároson kívül nehézségekbe ütközhetünk.

Bankok

A bankok Peruban hétfőtől péntekig 9-18h-ig nyitva tartanak, a nagyobb városokban még szombaton is, 12h-ig.

Nyelv

A hivatalos nyelv a spanyol és a kecsua. Helyenként beszélik az aymara-t is, és 50 különböző indián nyelvjárást is használnak. A turisták által látogatott helyeken sokan beszélnek angolul is. Sok perui a spanyol helyett inkább a kecsua nyelvet beszéli, mely a soknyelvű nemzet számára az inkák által bevezetett univerzális nyelv volt. A mai napig ez a nyelv szorosabb összekötő kapocsként működik, mint az egykori nagy nemzethez való tartozás.

Időeltolódás

A Közép-európai időhöz képest nyáron -7 óra, télen -6 óra az időeltolódás.

Telefon/Internet
Peru nemzetközi hívószáma Magyarországról telefonálva: 0051
Magyarország hívószáma külföldről: 0036

Legolcsóbban nyilvános telefonfülkéből, érmével vagy telefonkártyával telefonálhat. Utóbbira kioszkokban és szupermarketekben lehet szert tenni. Kérjük győződjön meg, hogy a telefonkártya megfeleljen annak a telefontársaságnak, amellyel a hívást bonyolítani kívánja. Telefonszámokkal kapcsolatos információkért hívja a spanyol nyelvű szolgálatot a 103-as számon.

Mobiltelefon: Triband-hálózat, GSM 1900. Szolgáltató: TIM Peru  Internetkávézók vannak Limában, Arequipa-ban, Cusco-ban és Iquitos-ban. Az internethasználat ára ezekben a kávézókban átlagban 1,3 USD óránként.

Elektromos áram
Tanácsos az Európán kívüli országokba univerzális csatlakozót magunkkal vinni, mely a nagyobb villamosáru-szakboltokban kapható. Hálózati feszültség: 220V, 60Hz, Arequipa-ban 220V, 50Hz és Iquitos-ban 110V, 50Hz

Védőoltások
A sárgaláz elleni védőoltás kötelező azoknak akik az öserdöbe kivánnak utazni, melyet Budapesten a Nemzetközi Oltóközpontban kaphatunk meg.

Címe: IX. ker. Gyáli u. 2-6., telefon: 215-0756, nyitva tartás: hétfőtől csütörtökig 9-12 óra közt.

Elöfordulhat, hogy egy egy öserdei repülötéren kérik a sárgaláz elleni oltást ezért az igazoló oltási könyvet is magunkkal kell vinnünk. Kifejezetten ajánljuk a Hepatitis A és B valamint a tetanusz védőoltásokat. A megfelelő védettség kialakulása miatt ezeket célszerű minél előbb megszerezni. A biztonság kedvéért utazás előtt mindenképp érdemes konzultálni a háziorvosunkkal és a Nemzetközi Oltóközpont vagy a megyei ÁNTSZ szakembereivel! Általánosan elmondható, hogy az oltásoknál sokkal fontosabb az, hogy csak megfelelő körülmények között elkészített ételt együnk és mindig palackozott vizet igyunk. Ha erre vigyázunk, nagy valószínűséggel nem fogunk megbetegedni.

Hosszú ujjú ing/blúz, ill. hosszúnadrág viseletével, szúnyogriasztó krém v. spray és szúnyogháló használatával, valamint klimatizált helyiségekben való tartózkodással megelőzhetőek a kellemetlen csípések esös idöszakokban az öserdöben esetleg Machu Picchuban.

Az ivóvíz általában klórozott és viszonylag tiszta, fogyasztásakor mégis felléphetnek enyhe gyomorpanaszok. Peruban tartózkodásunk első időszakában tanácsos ezért palackozott vizet fogyasztanunk, ami mindenütt kapható. Az ivóvízet a nagyvárosokon kívül ivás, fogmosás vagy jégkockakészítés előtt fel kell forralni, vagy más módon fertőtleníteni kell.

Forralatlan tejet és más tejtermékeket, amennyiben nem a városban, hűtőpultból veszünk ellenőrzött terméket, inkább kerüljük. A hús és halételeket csak jól átsülve fogyasszuk, és csak akkor, ha frissen, forrón tálalják őket. A sertéshúst, friss salátát és majonézt inkább itthon élvezzük majd. A zöldséget főzve, a gyümölcsöt pedig hámozva fogyasszuk.

Egyedi kérdéseivel kérjük forduljon időben háziorvosához, vagy a Járványügyi Hivatal legközelebbi rendeléséhez.

Időjárás
A tél (októbertõl áprilisig!) szárazabb, csapadékosabb. Limában és környékén a magyarországi éghajlat fordítottjára számíthatnak: télen nyár, tavasszal õsz várja az odalátogatókat. A reggelek és az esték hûvösek, a nappal kellemesen meleg. A Nazca vonalak és környékén egész évben erõs napsütésre kell számítani. Számítani kell a tengerszint feletti magasságból adódó területi eltérésekre. Rövidebb esõ bármely idõszakban elõfordulhat. 

Peru az Egyenlítőtől kissé délre fekszik, és 3 régióra ill. klímazónára osztható, úgymint a partvidék (Costa), az Andok hegyvidéke (Sierra), és a trópusi Amazonas-vidék (Selva). Mindegyik zónának megvan a maga sajátos jellege. A tél májustól szeptemberig tart. A csendes-óceáni partvidéken és Limában októbertől áprilisig tart a nyár, a dzsungelben és a hegyekben ez az esősebb évszak. Májustól szeptemberig a hegyekben tiszta idő van, a partvidéken viszont gyakran ködös, párás idő.

A hideg Humbold-áramlat és a keletre húzódó Andok miatt Peru középső és déli partvidéke száraz sivatag, ahol csapadék alig fordul elő. Északon viszont az El Nino miatt csapadékosabb az éghajlat, a hőmérséklet pedig \"nyáron\", azaz december és március között 35ºC-ig emelkedik. Limában és tőle délre viszont a hőmérő higanyszála csak ritkán emelkedik 30ºC fölé. A perui \"tél\" , mely áprilistól októberig tart, itt felhős, ködös időjárást, és 16-22ºC-os hőmérsékleti értékeket jelent.

Az Andoki klíma ennek szinte épp a fordítottja. Májustól szeptemberig élvezhetjük a legideálisabb utazóidőt, a perui nyárban viszont gyakran esik az eső. Miközben nappal többnyire 20ºC körüli kellemes idő van, éjjel 0ºC alá is eshet a hőmérséklet. A hóhatár 5000 m magasságban húzódik.

Az Amazonas medencéjében is a legjobb idő az utazásra az áprilistól decemberig terjedő időszak, azaz a perui tél.Itt azonban egész évben sokkal több csapadék esik, mint Peru más vidékein.

Nincs olyan szaka az évnek Peruban, amikor mindhárom régióban optimális lenne az időjárás az utazáshoz. Ha tehát kompromisszumot kötünk, azt mondhatjuk, hogy az Andoki utazáshoz leginkább az áprilistól októberig terjedő időszakot javasoljuk. Viszont a februártól áprilisig ill. a szeptembertől novemberig tartó hónapokban is ugyanolyan érdekes ez a vidék, és legalább ilyenkor kevesebb túristával találkozunk. Valamit valamiért!

Étkezés Peruban
A perui konyha tökéletes keveréke a tradícionális indigen specialitásoknak, és a kukoricából, kukoricalisztből készült spanyol hódítók által meghonosított ételeknek. Néhány fogás rendkívül erősen fűszerezett, fogyasztásuk előtt ezért nem árt tájékozódni, mennyire csípősek.

Szinte minden étlapon megtalálható a Lomo Saltado, melyet százféleképpen készítenek el. Természetesen sok és sokféleképpen készített halat is fogyaszthatnak. Népszerû a többféle töltelékkel készített avocado (csirkével, zöldségekkel).

Csapvíz fogyasztása tilos. Kizárólag palackozott vizet igyon, s kerülje az ismeretlen eredetû vízbõl készült jégkockával hûtött italokat. Kiszáradás ellen fogyasszon elegendõ folyadékot. Legyen óvatos az utcai élelmiszer-vásárlásnál is. Kerülje a nyers élelmiszerek és hámozatlan gyümölcsök fogyasztását. 

Az országra jellemzõ nagy magasságkülönbség miatt ajánlott - és széles körben gyakorolják is - a koka tea fogyasztását, mely segíti az akklimatizálódást. Tipikus perui ital a Pisco, azaz törkölypálinka vagy a Chicha Morada, ami egy sötétpiros színű kukoricából készült ital, de különböző ízletes gyümölcsleveik is vannak, melyeket trópusi gyümölcsökből (pl. aguaje-ból) állítanak elő.

Közlekedés
A magán autóbuszok, amelyeket mi biztosítunk utasainknak, a helyi tömegközlekedési eszközökkel ellentétben mindenben megfelelnek a nyugati standard-nek. A tengerparti közlekedö társaságok némelyikkel rendelkezik légkondicionált buszokkal.

Vásárlás
Az üzletek peruban általában 9-20h-ig tartanak nyitva, pénteken is. A piacon, utcai és tengerparti árusoknál néha alkudni is lehet, spanyolul ezt úgy hívják: regateo.

Úti felszerelés
- érvényes útlevél
- bőrönd (kerekes), útitáska vagy hátizsák (max. 20kg)
- hétköznapi kisebb hátizsák
- kényelmes (lapos sarkú) cipő, túracipő
- néhány melegebb ruhadarab feltétlenül szükséges: pulóver, dzseki
- Napellenzős sapka, napszemüveg, magas UV-faktorú naptej, ajakír
- Messzelátó, zsebkés (légiutazáskor kérjuk a feladott böröndben tartani).
- Térkép és útikönyv
- Utazó elsősegély-készlet: sebtapasz, rugalmas kötszer, bőrnyugtató kenőcs, hasmenés elleni szer, gyógyszer megfázásra ill. torokgyulladásra, fertőtlenítő-szer, fájdalomcsillapító, vérnyomás-szabályozó gyógyszer (receptre)
- Személyes gyógyszerek és rovarcsípés elleni szer
- Esetleg csokoládé, müzliszelet, szőlőcukor
- Fényképezőgép, elegendő filmmel, video-filmfelvevö.
- Tisztítószerek kamerához (lencsetisztító)
- UV-szűrő, pólus-filter, spec. blendék, tartalék elemek
- Övtáska, jegyzetfüzet, íróeszköz
- Okmányok fénymásolata: útlevél, repülőjegy (nagy segítség, ha az eredeti elvész)

Tipp:
A jelentős szintkülönbségek és a szélsőséges klímaváltozások nagy megterhelést jelentenek a szervezetre, helyenként ránk törhet a \"hegyibetegség\" is. Hogy ennek a kezdetben kellemetlen érzésnek a súlyosabb következményeit elkerüljük, az első napokban fogyasszunk könnyű ételeket, és pihenjünk, aludjunk sokat.

A helyiek kokalevelet rágcsálnak, illetve kokateát fogyasztanak megelőzésképpen, kevésbé hatásos szereket a helyi patikák is kínálnak, mi azonban már előre felkészíthetjük szervezetünket a várható megterhelésre: edzett immunrendszer, jó vérkeringés és általános jó közérzet a legfontosabbak, hogy utazásunk valódi élménytúra lehessen.

Természeti jellemző
Peru területének majdnem a felét az Andok hegység borítja, közbezárva völgyeket és csodálatos fennsíkokat. Nyugat felõl keskeny, hûvös, száraz, növénytelen pusztaság jellemzi, kelet felõl az Amazonas-medencéhez tartozó jellegzetesen trópusi éghajlat és növényvilág jellemzi. 

Vásárlás
Az üzletek hétköznap 9-20, szombaton 9-13 óráig vannak nyitva. Érdemes vásárolni a helyi készítésû színes szõtteseket, kerámiákat, ötvös munkákat. Jellegzetes népi iparmûvészeti tárgyak közé sorolható a hangszer. A helyi piacokon sok helyen a hegy és völgylakók között még ma is pénz nélküli árucsere folyik. Öltözék: Október és május közötti intervallumra könnyû ruhadarabokat, valamint egy-két melegebb pulóvert ajánlott csomagolni. A túrák alkalmával kényelmes cipõ- és ruhaviseletet ajánlunk. 

Egészségügyi elõírások
Sárgaláz elleni védõoltás kötelezõ. Érvényessége 10 év. Szív és érrendszeri betegségben szenvedõk utazásuk elõtt kérjék ki orvosuk tanácsát, és ne feledkezzenek meg vérnyomásgyógyszerükrõl. 

Emberek, szokások, vallások
Peru a világ legnagyobb indián országa, ahol (kecsua) indiánokkal találkozni a legtermészetesebb dolgok egyike. A lakosság több mint fele kecsua, valamint aymara és amazon. A fehér lakosság mindössze 12 %. Ám mindennek - és a szabad vallásgyakorlás ellenére - a lakosság több mint 90 %-a katolikus. Az ünnepségek alkalmával jutnak térhez a hegedûsök és hagyományos ütõhangszerek. Híres az Andok zenéje, táncai - de természetesen minden régiónak megvannak a maguk, teljesen egyéni szokásai.

A külföldi turisták biztonsága szempontjából a helyzet jelenleg Peruban hasonló más latin-amerikai országokéhoz(Mexikó, Brazília). Főleg este nem ajánlott a biztonságos városrészektől és a fő turista útvonalaktól eltávolodni. Az öltözködés legyen egyszerű, a drágább ékszereket, repülőjegyet, dokumentumokat hagyják a szállodában. Pénzt akármelyik bankban be lehet váltani, nincs feketepiac. A Cuzco-ba és Machu Picchu-ba látogatók ottlétük alatt fogyasszanak könnyebb ételeket és ne végezzenek túlzottan aktív testmozgást, mert a magasság néha megárt. A bennszülöttek sokszor ajánlják a coca teát (mate de coca), hogy az ember szervezete rendbe jöjjön. Ez a tea a neve ellenére nem veszélyes és használ.

A perui hatóságok nagyon szigorúan veszik a kokaincsempészést, ezért semmiképpen se fogadjanak el szállításra csomagokat ismeretlenektől. Belföldi utazásokra igénybe vehetők a buszvállalatok, és a repülőtársaságok is megbízhatóak. Az éghajlatot tekintve, Limában nem esik az eső és télen (április- szeptember) kb. 18 fok, nyáron (december-március) kb. 24 fok a nappali hőmérséklet. A hegyekben éjjel lemehet a hőmérséklet 0 fokra nappal viszont 25 fok az átlag. Az ételeket illetően ajánljuk, hogy lehetőleg ne fogyasszanak mosatlan zöldséget és semmi szín alatt ne igyanak csapvizet. A perui belső helyzet legutóbbi fejleményei nem zavarják az országba látogató turisták mozgását, pihenését, de három megyébe (Junin, Ayacucho, Apurímac) nem javasoljuk az utazást. Ugyancsak fontos, hogy turistáink kerüljék a külvárosi szegény-negyedeket és a kétes éjszakai szórakozóhelyeket.

Peru körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Peru üdülőhelyek

Peru utazási magazin

A százéves emberek városa

Vilcabamba: a százéves emberek városa 1970-ben tudósok a diéta a szívbetegségek között keresték a kapcsolatot Vilcabambában, Ecuador déli részén. A kutatók között volt Dr. Alexander Leaf a Harvard Egyetemről, Dr. Harold Elrick a Kalifornia Egyetemről és egy csoport a Quito Egyetemről. A kutatók rájöttek, hogy Vilcabamba azon lakói, akik elsősorban Európából származtak, nagyon alacsony koleszterin szinttel rendelkeztek, és közülük nagyon kevesen szenvedtek szívbetegségektől. Ám a város lakóinak magas életkora figyelemre méltóbb volt. Számos lakó 100 fölötti életkorral büszkélkedhetett, néhányan közülük pedig jóval 140 fölött jártak.A következő évben Loja tartományban (amiben Vilcabamba is található) lefolytattak egy népszavazást, ami megerősítette a városlakók rendkívülien magas életkorát. A teljes népességet figyelembe véve, a város 7 olyan férfival és két olyan nővel büszkélkedhet, akik több mint száz évesek. Volt továbbá egy férfi, Miguel Carpio, aki azt mondta, hogy 123 [...]
Teljes cikk

Dél-Amerika - a legtüzesebb földrész élményei ne hűtsenek le!

Hepatitis és hastífusz oltás ajánlott ArgentínábaArgentína sokak szerint kevésbé veszélyes dél-amerikai terület egészségügyi szempontból, mint az északabbra fekvő területek. Ennek oka egyrészt, hogy az ország területének nagy része már nem a trópusi övezetbe tartozik, másrészt a nagyvárosokban az európaihoz hasonló higiéniai körülményeket találunk. Ugyanakkor a fővároson és a megyei központokon kívül a helyi lakosság életszínvonala messze elmarad az európai átlagtól. A vidéki ranch-okon még mindig fúrott kutak biztosítják az ivóvizet és még mindig nincs központi csatornázás. A falvak lakosságának többsége pedig nem rendelkezik fürdőszobával és csatornázott lakhellyel. A magyarok közül többen azért választják úti célul Argentínát, mivel Buenos Aires köztudottan hangulatában nagyon hasonlít Budapestre. Például ezért forgatták nálunk Argentína legismertebb asszonyáról, Eva Peronról az Evita című filmet. Ha valaki ellátogat ebbe a távoli országba, minden bizonnyal megnézi a fővárost is, [...]
Teljes cikk

Dél-Amerika - a legtüzesebb földrész élményei ne hűtsenek le!

Egészségügyi jó tanácsok a Dél-Amerikába látogatóknakMaya és inka romok, spanyol és portugál ajkú, nevetős emberek, karneváli, színes hangulat, óriási metropoliszok. Egzotikus őserdők, magashegyi pampák, gyönyörű színes szőttesekbe öltözött őslakosok, földrész nagyságú határtalan országok. Ez Dél-Amerika, Brazília, Argentína, Venezuela és Peru földrésze, ahol az európai utazó egy merőben más világban találja magát. Ezek az országok nemcsak határtalan lehetőségekkel, különleges természeti és kulturális adottságokkal rendelkeznek, hanem olyan, az európaitól teljesen eltérő környezettel, amely melegágya a különböző fertőzéseknek. Cikkünkben csak néhány kiemelten fontos védekezési lehetőségre hívjuk fel a figyelmet.Brazíliában a dzsungel a malária melegágya Kevesen tudják, hogy Brazília majdnem másfélszer akkora, mint Európa és két nagyvárosa Fortaleza és Rió de Janeiro messzebb van egymástól, mint Budapest és Kairó. A távolságok miatt az ország éghajlata és környezeti adottságai is [...]
Teljes cikk
Peru körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Peru körutazás »
 

Peru körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Peru körutazás »

Peru leírás

Peru egy hegyvidékkel tarkított ország a Csendes-óceán partján, az Egyenlítőtől délre, mely klímájában és ökológiájában egyedülállóan változatos képet mutat. A keleti, alacsonyan fekvő Amazonas-menti vidéken a trópusi esőerdő határozza meg a táj jellegét. Ezt követi egy lombos fákban és oszlopkaktuszokban gazdag zóna, mely 2000 ill. 4000 m magasságban örökzöld erdőségben végződik. Tovább haladva magas hegyvidéki növényzettel találkozunk: fűfélék, cserjék és alacsony növésű fák uralják a tájat. A sűrűn megművelt Andok keleti lejtői az Amazonas folyó menti sík vidékbe torkollanak. Ez az övezet pedig Peru egész területének a felét teszi ki. A trópusi esőerdő itt annyira sűrű, annyira áthatolhatatlan, hogy csak kevés életteret enged az embernek. A sivatagos óceáni partvidék után az Andok meredek hegyoldalai teszik változatossá a tájat. Többezer méter magas csúcsok, hófödte hegytetők, és hihetetlen kanyonok, mint pl. a Colca-Kanyon, mely mélyebb és szélesebb az USA-beli Grand-Kanyonnál.

Az állatvilág különösen a magasan fekvő vidékeken rendkívül gazdag. Számtalan ritka állattal találkozhatunk itt, mint pl. az andoki medve, a kondorkeselyű, a láma vagy az alpaka. A keleti alacsonyabb területen honos állatok a jaguár, a puma, illetve számos majomfajta, tapír és lajhár. Sokféle madarat is megfigyelhetünk a halban gazdag partvidéken, pelikánokat, kormoránokat és szulákat fedezhetünk fel.

Peru az utolsó dél-amerikai országok egyike, ahol a népesség túlnyomó részét az őslakos indiánok alkotják. Ezek az őslakosok azonban ma már indián helyett \"indigén\"-nek nevezik magukat, mivel az indián név túlságosan emlékezteti őket a több évszázados spanyol elnyomásra. Perui utazásunk egyik célja ezekkel az őslakosokkal való találkozás, és természetesen őseik, az inkák kuturális örökségének felfedezése. Hiszen nem akármilyen örökségről van szó, Dél-Amerika leghatalmasabb és leggazdagabb ősi kultúrája volt az Inka Birodalomé.

Utazásunk fő célja, hogy felfedezzük az inkák misztériumát, majd utunk során lassan rájövünk, hogy a hajdan Észak-Kolumbiától Dél-Chiléig húzódó hatalmas Inka Birodalom csak a koronáját jelentette egy mélyebben gyökerező, hosszú kulturális fejlődésnek. Peru északi partvidékén, Sipán-ban, Lambayeque-ben vagy Chanchan-ban, Trujillo-nál, vagy a délebbre eső csendes-óceáni partvidéken, a Paracas-félszigeten, és a Nazca-vonalak előtt, Chavin-ban Huaraz-nál - valamennyi felsorolt helyen inka-kor előtti települések romjai találhatók, melyek az európaiak számára alig ismertek. A Mochica, a Chimu, a Wari vagy a Paracas-kultúra - ezek teremtették meg az inka kultúra alapjait.

Ha Peruban járunk, az olyan benyomásokra is fel kell készülnünk, amelyeket az egyszerű körülmények között élő emberek nem éppen idilli viszonyai ébresztenek. A fagyos hegyvidéken az emberek egyszerű kunyhókban élnek, a hidegtől és széltől kipirult arcú gyerekek koldulnak szakadt ruháikban a turistáktól. Mégis, ha elég körültekintőek vagyunk, nem fenyegeti semmi a biztonságunkat.

Peruban számolni kell a rendkívül nagy szintkülönbségekkel és a szélsőséges időjárási viszonyokkal. Legkésőbb az Altiplano-n, ahol a Titicaca-tó terül el, testünk rákényszerül, hogy visszavegyen a tempóból, és végre magunk mögött hagyjuk az európai rohanást. Peru körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Beutazási feltételek

Magyar állampolgároknak a Peruba való belépéshez útlevélre van szükségük, melynek érvényessége 1 nappal meg kell, hogy haladja a kiutazás dátumát. Vízum nem szükséges, amennyiben a Peruban tartózkodás nem haladja meg a 3 hónapot, és túristaként vagyunk az országban.

A Peruba való beutazásnál a Bevándorlási Hivatal kéri a \"Nemzetközi be-és kiutazási űrlap\" kitöltését, mely nyomtatványt meg kell őrizni, és a kiutazásnál ismét le kell adni.

Egy másik nyomtatványon, amelyet a beutazáskor a vámhivataltól kapunk, a magunkkal vitt vámköteles árukat kell felsorolni, ha van ilyen nálunk. Ha nincs bejelenteni valónk, a nyomtatványt csak alá kell írni. A személyes használati tárgyakat nem kell bejelenteni, pl. laptop és hasonlók. Pontosabb információkért  kérjük forduljon Peru magyarországi diplomáciai képviseletéhez.

Perui Tiszteletbeli konzulátus Magyarországon
1138 Budapest, Váci út 168. T. ép. I. em.
Tel.: (361) 350 2068
Fax: (361) 350 2056
Mobil: (36 30) 509 2693
e-mail: andrea.santos@mezint.hu
peruconsul@mezint.hu

Perui Nagykövetség Bécsben
Gottfried Keller 2
1030 Bécs - Austria
Tel.: (43-1) 713 43 77

Magyar diplomáciai képviselet Peruban
Av. Javier Prado Este 1520 - San-Isidro, Lima
Tel: 0051 1 2250973, 0051 4 4223069

Peru körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Peru adatlap

Főváros: Lima 
Terület: 1 285 216 km2 
Lakosság: kb. 21 millió 
Népek
- indián (46%), 
- mesztic (39%), 
- európai (15%)
Vallás
- római katolikus (75%), 
- törzsi vallású (23%), 
- protestáns (2%) 
Pénznem
- 1 nuovo sol = 100 céntimo = 100 sole (PEN)
Hivatalos nyelv: spanyol, kecsua 
Időeltolódás: - 6 óra  Peru körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.




(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|